5 головних упереджень, що заважають вивчати англійську

Розпочати непростий шлях вивчення мови — під силу не кожному. Хтось відкладає свій перший крок на безвік, хтось не вірить у свої здібності та вважає, що йому це «не під силу», хтось — спробував і розчарувався через відсутність швидкого результату. Таких людей обʼєднують поширені упередження, які заважають вивчати англійську не лише ефективно, а й із задоволенням.

Експерти освітнього центру вважають, що можуть допомогти досягти вам гармонії між користю та комфортом на навчанні, коли ви відмовитесь від упереджень та позбудетесь страхів. До речі, сайт Першого Кембриджського центру cambridge.ua — скарб для тих, хто прагне почати вивчати мову вже зараз.

Отож, погляньмо на популярні упередження щодо англійської та навчання, а також як з ними можна боротись!

№1: Дорослим значно складніше вивчити мову “з нуля”, тому починати треба тільки з дитинства

На жаль, вік — чи не перша причина чому люди так і не починають навчання.

Звісно, не можна відкинути факт, що в молодості здобуття знань, включно з іноземною мовою, відбувається швидше. Дітям притаманна особлива здатність сприймати нову інформацію, неначе їхній мозок — губка, особливо якщо навчання цікаве та захопливе.

Однак, це не означає, що з віком здатність навчатися має послаблюватись чи зникати. Навпаки! Вивчення англійської мови у зрілому віці має свої беззаперечні переваги. По-перше, ви маєте чітку мету, яка сама по собі є мотивацією для навчання. По-друге, у зрілому віці у студентів вже є накопичений досвід та знання, що значно спрощує вибір методів та джерел для здобуття нової інформації.

Щобільше, вивчення іноземних мов є чудовою зарядкою для мозку, сприяє покращенню пам'яті та розумових процесів. І неважливо, скільки вам років — цей процес є корисним для кожного без виключення!

№2: «У мене немає хисту до мов», «Я маю інший склад розуму»

Ці твердження є хибними й необґрунтованими. Насправді немає жодних обмежень або обставин, які призводили б до того, що ви не маєте здатності вивчити англійську чи будь-яку іншу мову.

Людський мозок має природну здатність до вивчення мов, що притаманно кожній людині.

Натомість багато залежить від підходу до навчання, мотивації та формату, який ви обрали. Якщо відкинете ці упередження та позитивно налаштуєтесь — зможете досягти успіху у навчанні.

№3: «Мені не потрібна англійська»

Досі можна почути таке зневажливе упередження. Дійсно, є професії та сфери, де ця мова не є обовʼязковою, є також і люди, які ведуть спосіб життя, який не потребує знання англійської. Однак, з кожним роком в Україні стає дедалі складніше досягнути успіху і займати високу посаду без знання іноземної мови бодай на середньому рівні.

Ба більше, 53% наукового, розважального, професійного контенту у мережі публікується англійською. Вона — інструмент для розвитку, знань та більшого вибору ресурсів.

Таке упередження зводить нанівець важливість англійської як міжнародної мови комунікації та перешкоджає розширенню можливостей у професійному та особистому розвитку.

№4: «Я не маю часу на вивчення англійської»

Так, темп життя більшості з нас дійсно шалений, турбот та хвилювань вистачає кожного дня, а на вихідних потрібно встигнути не просто відпочити, а й приділити увагу близьким та переробити купу хатніх справ.

Однак, як вже зазначалося, англійська — це інструмент. Зокрема, інструмент для збільшення доходу та зменшення робочого навантаження. Однак, він потребує багато вкладень початково. Що ж робити?

Перетворювати англійську на рутину, впроваджуючи короткі, але регулярні заняття у щоденний розклад. Намагайтесь більше читати, слухати англійською, почніть листуватись англійською, поєднуйте своє хобі з нею.

Головне — віднайти те, що мотивуватиме саме вас, а після — регулярно займатись вивченням!

№5: «Навчатися дорого»

Різні фінансові можливості — це нормально. Однак, це точно не перешкода для того, кому справді необхідна англійська мова. Чому? Все просто: кількість безплатних ресурсів для навчання — неймовірна. Ви можете:

  • самостійно організувати свої уроки,
  • звернутися по допомогу на спеціальні форуми або чати,
  • створити власне комʼюніті,
  • приєднуватися до безоплатних ініціатив з вивчення,
  • спілкуватись з носіями мови на онлайн-платформах,
  • читати чи слухати матеріали англійською,
  • проходити тести,
  • і загалом зробити своє навчання повністю безплатним!

Більше про головні міфи щодо навчання дивіться у відео!

Отож, з тих упереджень, які ми розглянули, є важливий висновок — всі вони зʼявляються на тлі браку мотивації, нерозумінні навіщо вам вивчати мову, а також на негативному минулому досвіді (школа, університет чи мовні курси).

Для того, щоб раз і назавжди переконатись, що це необґрунтовані твердження, потрібно віднайти власну мету і те, що вас мотивує. Це можуть бути дрібниці на кшталт красивого канцелярського приладдя, або ж глибші проблеми, які потребують індивідуального пропрацювання.

Отже, не намагайтесь знайти виправдання чому ви не вивчаєте мову, а прислухайтесь до себе і віднайдіть справжню причину упередженого ставлення до навчання!

Не псуватимуться до двох тижнів! Названо несподіване місце на кухні, де найкраще зберігати банани

субота, 28 вересень 2024, 19:00

Банани – це один із найпопулярніших видів фруктів. Вони чудово заміняють сніданок, слугують в якості перекусу, а також використовуються для приготування різноманітних десертів, передають Патріоти України. Але, купувати їх у великій кількості неможливо,...

Є чарівні звички! Як схуднути, не відмовляючи собі в смачному

субота, 28 вересень 2024, 12:30

Найефективніший підхід до схуднення полягає в ігноруванні модних трендів і зосереджені на надійних принципах здорового харчування. Щоб попрощатися із зайвими кілограмами, варто додати свого раціону корисні та поживні продукти, а також - активність, пер...