А ви це знали? Чому досвідчені господині не вимочують печінку в молоці

А чи знаєте ви про те, як приготувати печінку без попереднього вимочування її в молоці. Цей спосіб дозволяє зробити готову страву м’якшою і позбавити гіркоти, передають Патріоти України.

Але не всі кулінари віддають перевагу такому методу попередньої обробки печінки, тому що вимочувати її доводиться певний час.

Подробиці

Вимочувати рекомендується в першу чергу яловичу печінку. Якщо йдеться про пташиний або свинячий субпродукт, а тим більше свіжий, то така процедура зовсім не обов’язкова.

Але якщо вам не пощастило і продавець під виглядом свіжого «вручив» продукт, що залежався, то будьте впевнені, що страва вийде жорсткою.

Тому краще перед готуванням замочіть печінку.

Рецепт приготування розчину

  • вода – 1 л;
  • цукор та сіль по 1 ст. л.

Жодного особливого ритуалу приготування такий розчин не вимагає.

Достатньо змішати інгредієнти у воді та замочити в ній продукт. Маринувати печінку доведеться близько години.

Але якщо порізати її на порційні шматки, вона дійде до готовності всього за 20 хвилин.

За цей час з неї вийдуть залишки крові, вона насичиться вологою, завдяки чому готова страва буде м’якою та ніжною.

Перед тим як відправити продукт на сковороду, не забудьте викласти печінку в друшляк і дати стекти надлишку вологи.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чи впливає колір шерсті на характер кота

понеділок, 8 вересень 2025, 9:15

У соцмережах і серед власників часто можна почути думку, що білі коти спокійні та відсторонені, триколірні - вередливі, чорні - магічні, а руді - життєрадісні та безсоромні. Але чи справді відтінок шерсті впливає на темперамент вашого улюбленця, розпов...

Підготовка до огляду проктолога - поради лікарів "ОН Клінік"

понеділок, 8 вересень 2025, 8:55

Проктологічний огляд — це діагностична процедура, що дозволяє виявити патології товстої та прямої кишки, анального каналу, перианальної області та нижнього відділу шлунково-кишкового тракту. Проктологічний огляд проводить проктолог — лікар, який спеціа...