А ви це знали? Чому не можна зберігати цибулю в холодильнику

Цибуля є обов'язковим інгредієнтом для супів, салатів, гарнірів та безліч інших страв. Але далеко не всі знають, як правильно її зберігати. Часто господині кладуть цибулю в холодильник, сподіваючись, що так вона довше залишиться свіжою. Насправді це поширена помилка, яка лише погіршує ситуацію. Редакція FoodOboz розповість, чому не варто зберігати цибулю в холодильнику. Поради допоможуть вам уникнути кулінарних неприємностей, передають Патріоти України.

У холодному та вологому середовищі цибуля починає швидко псуватись: з’являється пліснява, овоч втрачає свою текстуру і навіть може почати проростати. А все через те, що цибуля потребує сухого та добре вентильованого простору, а не вологого холоду.

Що відбувається з цибулею в холодильникуВисока вологість сприяє розвитку грибка та плісняви.

  • Низька температура запускає процес проростання.
  • Цибулини стають м’якими та водянистими.

Як зберігати цибулю правильно

Цибулю найкраще класти у темне, сухе і прохолодне місце. Наприклад, у комору, на кухонній полиці, або в ящику, куди не потрапляє пряме світло.

Цікавий лайфхак для зберігання цибулі

Підвісьте цибулю у старих нейлонових колготках. Просто вкладіть одну цибулину, зав’яжіть вузол, далі ще одну і знову вузол. Так повітря буде циркулювати, а волога не накопичуватиметься.

Зберігайте цибулю окремо від картоплі – разом вони псуються швидше.Також не варто накривати цибулю герметично, тому що повітря обов'язково має циркулювати.

ТОП-10 продуктів, які потрібно їсти для здорового серця: поради кардіологів

п’ятниця, 7 листопад 2025, 13:10

Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...

Що таке паста Амосова і чому її називають “вітамінною бомбою” для серця

п’ятниця, 7 листопад 2025, 12:45

Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...