Цибуля є обов'язковим інгредієнтом для супів, салатів, гарнірів та безліч інших страв. Але далеко не всі знають, як правильно її зберігати. Часто господині кладуть цибулю в холодильник, сподіваючись, що так вона довше залишиться свіжою. Насправді це поширена помилка, яка лише погіршує ситуацію. Редакція FoodOboz розповість, чому не варто зберігати цибулю в холодильнику. Поради допоможуть вам уникнути кулінарних неприємностей, передають Патріоти України.
У холодному та вологому середовищі цибуля починає швидко псуватись: з’являється пліснява, овоч втрачає свою текстуру і навіть може почати проростати. А все через те, що цибуля потребує сухого та добре вентильованого простору, а не вологого холоду.
Що відбувається з цибулею в холодильникуВисока вологість сприяє розвитку грибка та плісняви.
Як зберігати цибулю правильно
Цибулю найкраще класти у темне, сухе і прохолодне місце. Наприклад, у комору, на кухонній полиці, або в ящику, куди не потрапляє пряме світло.
Цікавий лайфхак для зберігання цибулі
Підвісьте цибулю у старих нейлонових колготках. Просто вкладіть одну цибулину, зав’яжіть вузол, далі ще одну і знову вузол. Так повітря буде циркулювати, а волога не накопичуватиметься.
Зберігайте цибулю окремо від картоплі – разом вони псуються швидше.Також не варто накривати цибулю герметично, тому що повітря обов'язково має циркулювати.
У вересні, коли погода стає прохолоднішою, активність шкідників різко зростає. Щури та миші заходять до приміщень у пошуках тепла та їжі, а також зростає кількість тарганів. Якщо ці шкідники знайдуть постійне джерело їжі, вони не просто прийдуть, а й о...
Автомобільний ринок останніх років показує: уживані авто здатні бути не менш надійними за нові, а іноді й перевершувати їх за тривалістю служби. В умовах, коли пошук машини з ресурсом понад 320 тис. кілометрів стає частиною фінансового планування, експ...