
Цибуля є обов'язковим інгредієнтом для супів, салатів, гарнірів та безліч інших страв. Але далеко не всі знають, як правильно її зберігати. Часто господині кладуть цибулю в холодильник, сподіваючись, що так вона довше залишиться свіжою. Насправді це поширена помилка, яка лише погіршує ситуацію. Редакція FoodOboz розповість, чому не варто зберігати цибулю в холодильнику. Поради допоможуть вам уникнути кулінарних неприємностей, передають Патріоти України.
У холодному та вологому середовищі цибуля починає швидко псуватись: з’являється пліснява, овоч втрачає свою текстуру і навіть може почати проростати. А все через те, що цибуля потребує сухого та добре вентильованого простору, а не вологого холоду.
Що відбувається з цибулею в холодильникуВисока вологість сприяє розвитку грибка та плісняви.
Як зберігати цибулю правильно
Цибулю найкраще класти у темне, сухе і прохолодне місце. Наприклад, у комору, на кухонній полиці, або в ящику, куди не потрапляє пряме світло.
Цікавий лайфхак для зберігання цибулі
Підвісьте цибулю у старих нейлонових колготках. Просто вкладіть одну цибулину, зав’яжіть вузол, далі ще одну і знову вузол. Так повітря буде циркулювати, а волога не накопичуватиметься.
Зберігайте цибулю окремо від картоплі – разом вони псуються швидше.Також не варто накривати цибулю герметично, тому що повітря обов'язково має циркулювати.
Майже половина меду, який потрапляє до ЄС, може містити цукрові сиропи та інші домішки, попереджає Аня Йоб із краківської пасіки «Галіція». Як не потрапити на фальшивку та обрати справжній, натуральний мед, передають Патріоти України. На що звернути ув...
Вчені підтверджують: навіть коротка прогулянка позитивно впливає на здоров’я мозку, передають Патріоти України. Порада експертів: навіть коротка прогулянка навколо кварталу щодня допомагає підтримувати мозок у тонусі. Сидячий спосіб життя шкодить не ли...