А ви це знали? Чому під час готування не треба обрізати жир із м'яса - відповідь лікарів

Багато людей прагнуть обмежити споживання жирів, але що відбувається, якщо позбутися їх повністю. Лікарі поділилися своєю думкою з цього приводу, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Вони стверджують, що жири краще поєднувати з білками, а не видаляти з раціону. За їх словами, правильне поєднання жирів і білків забезпечує краще засвоєння їжі.

Тоді жири будуть засвоюватися краще. Не треба знімати шкіру з птаха та обрізати жир із м'яса, радять медики. Фахівці також радять додавати достатню кількість олії в салати, особливо якщо вони подаються з м'ясом або рибою. Відмовляючись від білків і вживаючи тільки жири, є ризик залишити частину жирів нерозщепленими.

Вони також звернули увагу на те, що бобові містять інгібітор трипсину, який знижує перетравлення їхніх білків у сирому вигляді. Крім того, медики прокоментували принципи роздільного харчування, попередивши про негативні наслідки комбінування вуглеводів.

Неправильне поєднання продуктів може сповільнити травлення і спричинити проблеми з жовчю, що, своєю чергою, може впливати на активацію ферментів. У підсумку, жири можуть залишатися нерозкладеними, що несе негативні наслідки для організму.

Господиням на замітку! Скільки часу можна зберігати домашню консервацію

неділя, 23 листопад 2025, 13:05

Обожнюєте хрусткі мариновані помідори, солодке ягідне варення чи домашні соуси, якими хочеться тішити себе взимку? Тоді важливо знати правила безпечного зберігання консервації, аби літні заготовки залишалися смачними та поживними, передають Патріоти Ук...

Кому не можна їсти інжир - лікарі назвали головні протипоказання

неділя, 23 листопад 2025, 12:45

Інжир вважається одним із найкорисніших фруктів — він багатий на клітковину, калій, залізо й антиоксиданти. Його часто додають до дієтичних раціонів, використовують при серцево-судинних захворюваннях і для зміцнення імунітету, передають Патріоти Україн...