А ви це знали? Чому під час готування не треба обрізати жир із м'яса - відповідь лікарів

Багато людей прагнуть обмежити споживання жирів, але що відбувається, якщо позбутися їх повністю. Лікарі поділилися своєю думкою з цього приводу, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Вони стверджують, що жири краще поєднувати з білками, а не видаляти з раціону. За їх словами, правильне поєднання жирів і білків забезпечує краще засвоєння їжі.

Тоді жири будуть засвоюватися краще. Не треба знімати шкіру з птаха та обрізати жир із м'яса, радять медики. Фахівці також радять додавати достатню кількість олії в салати, особливо якщо вони подаються з м'ясом або рибою. Відмовляючись від білків і вживаючи тільки жири, є ризик залишити частину жирів нерозщепленими.

Вони також звернули увагу на те, що бобові містять інгібітор трипсину, який знижує перетравлення їхніх білків у сирому вигляді. Крім того, медики прокоментували принципи роздільного харчування, попередивши про негативні наслідки комбінування вуглеводів.

Неправильне поєднання продуктів може сповільнити травлення і спричинити проблеми з жовчю, що, своєю чергою, може впливати на активацію ферментів. У підсумку, жири можуть залишатися нерозкладеними, що несе негативні наслідки для організму.

Яйця корисні, але не для всіх: Кому варто обмежити їх споживання

четвер, 25 грудень 2025, 16:07

Яйця роками вважалися шкідливими через високий вміст холестерину. Сьогодні ж експерти дедалі частіше говорять про їхню користь і радять включати цей продукт у щоденний раціон. Проте фахівці наголошують: яйця підходять не всім, і в деяких випадках їхнє ...

Курка чи індичка: Що корисніше для здоров’я?

четвер, 25 грудень 2025, 13:07

Обидва види м’яса мають свої переваги, передають Патріоти України.