А ви це знали? Чому потрібно обов'язково їсти сало і в якому вигляді воно є небезпечним

Чому потрібно обов'язково їсти сало і в якому вигляді воно є небезпечнимСало є смачним і ситним продуктом, в якому багато насичених жирів, а вони повинні становити меншу частину добової дози всіх жирів у харчуванні, тому багато сала їсти на день не потрібно, достатньо 10-30 г, передають Патріоти України.

Нутриціологиня Анастасія Голобородько розповіла в Telegram все про користь та шкоду сала, а також у якому вигляді його не можна їсти.

"У салі є і омега 3, і омега 6, і омега 9 кислоти в нормальному, збалансованому співвідношенні, що важливо для організму. Вітаміни A, D, E. Селен як антиоксидант і помічник роботи щитовидної залози. Сало краще поєднувати із сирими овочами та зеленню. Природні ферменти овочів допоможуть йому краще засвоїтися", – розповіла нутриціологиня.

Ще фахівець додала, що сало належить до категорії насичених жирів. Насичені жири повинні становити меншу частину добової дози всіх жирів у харчуванні. Це ті жири, у яких молекули перенасичені воднем. Запам'ятати просто: насичені жири залишаються жорсткими за кімнатної температури. Джерела – м'ясо, вершкове масло, сири та інші жирні молочні продукти, вершки та сметана, кокосова та пальмова олія. В організмі виконують найважливіші функції. Наприклад, це майже єдине джерело вітаміну А, необхідне регенерації клітин, харчування імунітету і складання правильного гормонального фону. Виключати такі жири не варто, але і все можна їсти теж. Помірно та різноманітно – так. Найкращі – жири із субпродуктів, м'яса та дичини на кістки, сала, страв із цілісних тушок птахів та риб, приготованих із кістками та оболонками.

Що важливе є у складі сала

"Арахідонова кислота (омега-6) у складі сала – поліненасичена жирна кислота. Входить до складу всіх мембран клітин, учасник багатьох гормональних та імунних реакцій, необхідний для роботи серця. У рослинних оліях не зустрічається", – зазначила фахівчиня.

У якому вигляді сало краще не їсти

"Як зіпсувати сало? Переїсти чи неправильно поєднувати. Окислити, нагріти, підсмажити до шкварок (надтоксично), змішати з рафінованим зерном або у міцний прийом їжі з цукром. З мінусів – дуже висока калорійність, регіональні звички приготування та вживання та ймовірність паразитів", – розповіла фахівчиня.

Народні прикмети на 23 січня. Українці спрадавна знали, що Агафій-напівхлібник любить добрі справи та пиріг з куркою

четвер, 23 січень 2025, 7:05

Православна церква України 23 січня за новим стилем вшановує єпископа Климента Анкірського і мучеників Агафангела, Самана і Павлина Милостивого. За старим стилем 23 січня вшановували пам'ять богослова Григорія, єпископа Ніського. . У це свято селяни ...

Все просто! Чим відмити жирні пластмасові контейнери, які погано пахнуть

четвер, 23 січень 2025, 5:40

Пластикові контейнери для їжі є невід'ємною частиною сучасного побуту. Вони зручні для зберігання продуктів і транспортування готових страв. Проте вже після першого використання виникає проблема: залишки їжі, жир і запах міцно вбираються в пластик. Нав...