А ви це знали? Чи можна кип'ятити воду двічі та в чому "небезпека"

На думку вчених, воду не можна двічі кип'ятити, оскільки це може бути небезпечно для здоров'я. Фахівці стверджують, що через повторне кип'ятіння води збільшується кількість токсинів, які можуть викликати різні хвороби, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисною і дуже важливою інформацією про кип'ячену воду, якою поділилися вчені.

Фахівці стверджують, що до складу води з-під крана входять не дуже корисні речовини, такі як миш'як, нітрати, фториди. І концентрація шкідливих речовин зазвичай збільшується в міру того, як знову і знову кип'ятити воду.

Але, варто зазначити, що вчені підрахували, що їх настільки мало, що вони не становлять небезпеки для здоров'я. На думку вчених, отруєння миш'яком виникне, якщо в організмі людини його концентрація становитиме 0,6 мг миш'яку на 1 кг маси тіла на день. Тобто вчені підрахували, що якщо маса людини – 75 кг, то щоб отруїтися нею, потрібно закип'ятити близько 10 тисяч літрів води і довести її до об'єму чашки кави та випити.

Що реально відбувається під час кип'ятіння води Лише те, що видаляються молекули кисню, що впливає тільки на її смак і все!

Що пити вранці, щоб серце залишалося здоровим - порада лікарів

середа, 1 жовтень 2025, 13:05

Холестерин - ключовий показник здоров’я серця. Його надлишок може призвести до серйозних проблем, включаючи серцево-судинні захворювання. На щастя, є проста ранкова звичка, яка допомагає підтримувати здоров’я серця, передають Патріоти України. Кардіоло...

Виберіть дерево - і дізнайтесь, чого потребує ваше серце цієї осені

середа, 1 жовтень 2025, 12:35

Час зупинитися на мить і подумати про себе. Осінь - час рефлексії, затишку та маленьких радощів. Але яку саме осінь ви шукаєте? Гляньте на картинку з трьома деревами та оберіть те, під яким хотілося б присісти прямо зараз. Ваш вибір розкриє, що потрібн...