А ви це знали? Кава без кофеїну може зашкодити здоров'ю - як вибрати безпечний напій

Кава - найпопулярніший напій у світі, однак, є люди, на нервову систему яких кофеїн впливає не найкращим чином. Саме тому, вони обирають каву без кофеїну. Перш ніж вживати таку каву, потрібно знати, чим вона корисна, і чим небезпечна, передають Патріоти України.

Є декілька методів вилучення кофеїну з кави: СО2, swiss water та метод дихлорметану. Усі вони застосовуються на практиці, але мають різну ступінь обробки кавових зерен.

Найнебезпечнішою є кава, кофеїн з якої прибрали методом swiss water. Цей спосіб найдешевший і передбачає вилучення кофеїну методом промивання зерен сольовими розчинами або просто гарячою водою. У воду інколи додається спецільний розчинник– етілацітат. Саме його застосовують для цькування комах. Хімікат небезпечний для людини, бо здатний викликати цироз печінки. В процесі обробки кавові зерна вимивають, але залишки хімікату залишаються навіть після заварювання їх окропом.

Метод СО2 – найпопулярніший у наш час, але він і найдорожчий. У величезну металеву ємність засипають зелену каву, ще до обсмаження, заливають її водою, і викачують повітря, додаючи розріджений вуглекислий газ. Сполука СО2 сполучається зі сполукою кофеїну, і коли газ випускають, він забирає з собою кофеїн. З виду кава трохи видозмінюється, стає жовто-коричневою, іноді навіть темно-коричневою, близькою до чорного. Така кава є цілком безпечною. У неї знижений рівень вмісту кофеїну, і ніякі додаткові розчиники до її складу не потрапляють.

Поживна цінність кави без кофеїну нічим не відрізняється від класичної кави. Окрім кофеїну, така кава містить ті самі речовини. Пити каву без кофеїну можна не частіше 4 чашок на день. За смаком вона мало чим відрізняється від звичайної кави, тому можете додавати вершки, молоко, сиропи для смаку.

Великодня головоломка: Спробуйте знайти 10 курчат за 14 секунд

субота, 20 квітень 2024, 5:40

Головоломки та оптичні ілюзії можуть спантеличити людей. Часто розв'язання деяких займає кілька секунд, тоді як інші можуть бути складнішими, ніж ви думаєте. Ця нова пасхальна головоломка, яка стала "вірусною" в мережі, потребує 14 секунд, щоб знайти н...

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...