А ви це знали? Скільки часу їжа може зберігатись без холодильника - не порушуйте цей термін

Їжа може залишатись без холодильника з абсолютно різних причин. Або ж ви везете продукти з магазину, чи просто забули прибрати страви зі столу. Але варто пам'ятати, що довго їжа без холодильника бути не може. Про головне правило зберігання свіжими та безпечними будь-яких продуктів розповіло видання Mirror. Якщо його порушувати - вживання продуктів може бути небезпечним, передають Патріоти України.

Експерт з харчових відходів поділився корисним "двогодинним правилом", якого всі повинні дотримуватися, коли справа доходить до того, щоб прибрати залишки їжі в холодильник. Є страви, які мають кращий смак на наступний день після приготування, але правильне зберігання є ключовим фактором.

Пол Джексон, експерт із відходів NRC Business Waste, радить дотримуватися "двогодинного правила" у зберіганні їжі холодильника. За словами Пола, це запобігає розмноженню шкідливих бактерій на вашій їжі.

"Максимальний час, який їжа може перебувати в небезпечній зоні (від 4 до 60°C), становить дві години . Протягом двох годин їжу потрібно з’їсти, правильно зберігати або викинути. Це включає всі варені залишки, нарізані фрукти та овочі, м’ясо, птицю, рибу, яйця та молочні продукти".

Пол додав, що нехтування охолодженням їжі на кухні може призвести до небезпечних наслідків через швидке зростання бактерій. Він попереджає: "Бактерії, такі як сальмонела та кишкова паличка, можуть подвоїтися лише через 20 хвилин при температурі від 4 до 60 градусів, що робить вашу їжу небезпечною для вживання".

Далі він наголошує на важливості охолодження, особливо при високій температурі: "У спекотний день їжу потрібно охолоджувати лише через годину, оскільки температура навколишнього середовища сприяє швидкому росту бактерій". Це збільшує ризик харчового отруєння, якщо приготовані страви залишають при температурі 32°C більше 60 хвилин".

А під час спекотних літніх місяців їжу слід охолоджувати протягом години, оскільки температура навколишнього середовища сприяє швидкому росту бактерій. Це збільшує ризик харчового отруєння, якщо приготовані страви залишають при температурі 32°C більше 60 хвилин.

Як приготувати найсмачніші бендерики з м’ясом

середа, 7 серпень 2024, 17:15

Бендерики з м‘ясом - традиційна страва української кухні. Вони дуже прості у приготуванні, але неймовірно смачні та поживні. Якщо ви не готували раніше бендериків, то спробуйте за нашим рецептом. Їх можна подавати як на обід, так і на вечерю, передають...

Варто знати! ТОП-4 харчові звички, які сповільнюють ваш метаболізм

середа, 7 серпень 2024, 16:30

З віком наше тіло природно сповільнюється. Незважаючи на те, що у 50 років ви все ще молоді душею, ви починаєте помічати певні зміни в організмі, яких не уникнути. Повільний метаболізм . процес, коли їжа та напої перетворюються на енергію - є одним з т...