А ви це знали? У якій воді краще замочувати квасолю - холодній чи теплій

Перед приготуванням квасолю слід на деякий час потримати у воді, передають Патріоти України.

Така проста процедура значно скоротить процес варіння. Крім того, попередньо замочена квасоля поступово поглинає воду під час приготування. Рекомендується залишити у воді квасолю на ніч, але можна і на добу.

Як правильно замочувати квасолю?

Молоді господині періодично сперечаються про те, як правильно замочувати продукт: у холодній чи гарячій воді.

Однак виявляється, що обидва варіанти підходять.

Справа в тому, що замочування в холодній воді дозволяє зберегти в страві максимум вітамінів. А процедура, яка виконується у теплій воді, скорочує процес приготування.

У першому випадку необхідно ретельно промити квасолю. Після цього інгредієнт потрібно помістити у каструлю та залити водою. На одну склянку насіння необхідно взяти щонайменше три склянки рідини.

Бажано залишити квасолю замоченою на ніч або на 24 години, але при цьому кожні три години слід міняти воду.

Гарячий спосіб не потребує стільки часу.

Потрібно залити квасолю гарячою водою, а потім довести до кипіння. Почекайте, щоб квасоля прокип’ятилась хвилини дві чи три. Після цього каструлю потрібно зняти з вогню, накрити кришкою і почекати годину.

Дачникам на замітку! Що необхідно зробити у травні з малиною, щоб отримати щедрий урожай

середа, 14 травень 2025, 17:57

Кущі малини, як правило, дуже легко вирощувати в садах, але є одне завдання, яке потрібно виконати в травні, щоб отримати щедрий урожай. Садівники зазначають, що малину потрібно удобрювати відразу після того, як вона почне цвісти, адже у цей період в...

Це здивує! Що буде з організмом, якщо їсти банани щодня

середа, 14 травень 2025, 17:30

Банани часто вважаються одним із найкорисніших фруктів завдяки своїй поживній цінності та універсальності у щоденному раціоні. Їх зручно брати з собою, легко поєднувати з іншими продуктами й вони чудово смакують, передають Патріоти України. . Однак, на...