Чому алкоголь робить людей незграбними і повільними

Механіка процесу: Нове дослідження показало, як алкоголь викликає "п'яну поведінку".

Нова робота змогла довести теорію, до якої довгий час вчені ставилися скептично: тепер це відкриє цілий ряд нових можливостей у медицині. Американські вчені з Національного інституту по боротьбі з алкоголізмом на зразках людського мозку і на мишах довели, що алкоголь пригнічує функції людського мозку, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Було мало відомо про неврологічні процеси, які контролюють це. Раніше вчені вважали, що у "п'яній поведінці" винні реакції в печінці: ймовірність того, що на поведінку впливають процеси в мозку, довгий час не знаходили підтвердження.

Поведінкові ефекти алкоголю (незграбність, загальмованість, нерозбірливість мови) викликаються метаболітами, які утворюються в процесі розщеплення організмом спиртних напоїв. Один з них, ацетат, виробляється ферментом під назвою ALDH2, який удосталь міститься в печінці, але нові тести показують, що він також знаходиться в мозку. Зокрема, в області мозку, яка контролює баланс і координацію.

Автори роботи також виявили, що вживання алкоголю активує нейромедіатор GABA, який заспокоює нерви і викликає сонливість. Ось чому після вживання алкоголю люди невиразно вимовляють слова, погано обробляють зовнішню інформацію, "гальмують" і стають незграбними. Результати нового дослідження можуть привести до поліпшення методів лікування алкоголізму та інших станів, які знижують баланс і координацію, включаючи інсульт, хворобу Паркінсона і розсіяний склероз.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...