Чому алкоголь робить людей незграбними і повільними

Механіка процесу: Нове дослідження показало, як алкоголь викликає "п'яну поведінку".

Нова робота змогла довести теорію, до якої довгий час вчені ставилися скептично: тепер це відкриє цілий ряд нових можливостей у медицині. Американські вчені з Національного інституту по боротьбі з алкоголізмом на зразках людського мозку і на мишах довели, що алкоголь пригнічує функції людського мозку, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Було мало відомо про неврологічні процеси, які контролюють це. Раніше вчені вважали, що у "п'яній поведінці" винні реакції в печінці: ймовірність того, що на поведінку впливають процеси в мозку, довгий час не знаходили підтвердження.

Поведінкові ефекти алкоголю (незграбність, загальмованість, нерозбірливість мови) викликаються метаболітами, які утворюються в процесі розщеплення організмом спиртних напоїв. Один з них, ацетат, виробляється ферментом під назвою ALDH2, який удосталь міститься в печінці, але нові тести показують, що він також знаходиться в мозку. Зокрема, в області мозку, яка контролює баланс і координацію.

Автори роботи також виявили, що вживання алкоголю активує нейромедіатор GABA, який заспокоює нерви і викликає сонливість. Ось чому після вживання алкоголю люди невиразно вимовляють слова, погано обробляють зовнішню інформацію, "гальмують" і стають незграбними. Результати нового дослідження можуть привести до поліпшення методів лікування алкоголізму та інших станів, які знижують баланс і координацію, включаючи інсульт, хворобу Паркінсона і розсіяний склероз.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...