Чому не цвітуть фіалки? Допоможуть два копійчані засоби

В одних господинь фіалки цвітуть без проблем, а в інших формують лише пасинки та нарощують зелень. Щоб виправити ситуацію, можна скористатися двома копійчаними засобами. Вони, як стверджують квіткарі зі стажем, стимулюють формування бутонів, передають Патріоти України.

Чому не цвітуть

Є кілька простих причин, чому фіалки не цвітуть:

  • неправильна посадка (пересадка);
  • мало світла;
  • дуже холодно;
  • низька вологість;

Якщо всі умови дотримані, то йдеться про нестачу поживних речовин. Можна використовувати комплексне добриво для фіалок, яке містить усі необхідні макро- та мікроелементи. Як альтернативу можна скористатися народними засобами.

Як змусити цвісти фіалку

Квітникари використовують два копійчані компоненти – деревний попіл і йод. Так, деревний попіл забезпечує фіалку фосфором і калієм, розкислює ґрунт та відлякує шкідників.

На 1 л води використовують 1 ст. л. попелу. Настоюють засіб 3 години, потім перемішують і поливають квіти. Таке добриво вносять раз на місяць.

Йод також стимулює цвітіння фіалки. У 3 л води розбавляють 3-5 крапель йоду, а потім поливають рослини під корінь, намагаючись не потрапити на листя.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...