Чи стане Ethereum основою для децентралізованих фінансів у майбутньому?

Ethereum — це не лише одна з найпопулярніших криптовалют, але й затребувана блокчейн-платформа. Завдяки криптовалютній біржі Binance можна дізнатися будь-який курс, і курс ефіра — не виключення. Binance надасть вам усі можливості для безпечного трейдингу та інвестування.

Що таке DeFi?

DeFi (децентралізовані фінанси) — фінансова технологія, яка базується на захищених розподілених реєстрах. Завдяки цьому середовищу можна використовувати різноманітні фінансові послуги й не покладатися на централізовані організації. За допомогою DeFi отримують пропозиції, подібні до тих, які також є й у традиційних банках. Стає можливим:

  • позичати та давати позики;
  • отримувати відсотки від деривативів;
  • торгувати криптовалютними деривативами;
  • купувати страхування.

Всі ці маніпуляції за допомогою децентралізованих фінансів можна здійснювати швидше, ефективніше, а також без посередників.

Фінансові послуги в системі DeFi надаються через dApps (децентралізовані застосунки). Більшість dApps розгорнуто на блокчейн-платформі Ethereum.

Наразі Ethereum домінує на ринку децентралізованих фінансів та займає дві третини. Завдяки технології смартконтрактів було створено базу для різноманітних DeFi-застосунків. Йдеться як про протоколи кредитування, так і про децентралізовані біржі. Чи стане Ethereum основою для DeFi у майбутньому?

Фактори, які можуть вплинути на лідерство Ethereum

До факторів, як можуть вплинути на утримання лідерства Ethereum у майбутньому, належать:

  • розвинена екосистема;
  • постійні вдосконалення;
  • піонерство.

Блокчейн-платформа має найрозвиненішу екосистему dApps. Це суттєво впливає на лідерство. Можна сказати, що велика кількість dApps свідчить про потенціал зростання. Що більше децентралізованих застосунків працюватиме на платформі, то більше користувачів та інвесторів буде долучатися до системи. Цей ефект мережі значно посилить позиції Ethereum.

За роки свого існування платформа довела надійність та стійкість. Але розробники не байдикують, досягнувши успіху, а постійно впроваджують удосконалення. Здійснюються заходи з масштабування мережі, також з’являються нові функції, які можуть залучити ще більшу кількість користувачів.

Ethereum був блокчейном-першопроходцем у сфері підтримки смартконтрактів. Багато DeFi-проєктів побудовані саме на його основі. Тому платформа має суттєву перевагу в часі перед конкурентами, що може дозволити залишатися на лідерській позиції.

Перешкоди для розвитку Ethereum можливі через конкуренцію. З кожним роком з’являються нові блокчейни. Вони пропонують користувачам такі переваги, як нижча комісія чи більш висока швидкість транзакцій. Так, одним із найшвидших блокчейнів можна назвати Solana. Зазначена платформа також сфокусувалася на розвитку DeFi-екосистеми. Не відстає й Cardano, чиєю перевагою є багаторівнева архітектура, яка дозволяє досягти високої масштабованості (це слабке місце Ethereum).

Ethereum має всі можливості залишитися важливим осередком для DeFi-проєктів. Ймовірніше, йому складуть конкуренцію інші платформи, адже цей сегмент криптовалютного ринку є доволі перспективним.

Чи стане Ethereum основою для децентралізованих фінансів у майбутньому?

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 18:32

Ethereum — це не лише одна з найпопулярніших криптовалют, але й затребувана блокчейн-платформа. Завдяки криптовалютній біржі Binance можна дізнатися будь-який курс, і курс ефіра — не виключення. Binance надасть вам усі можливості для безпечного трейдин...

Не робіть помилок! Які дерева не можна обрізати восени, щоб не загубити урожай

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 17:50

Осіння обрізка дерев - важливий агротехнічний захід, який допомагає рослинам зміцнитися, підготуватися до зими та забезпечити хороший урожай наступного року. Однак існують дерева, які не варто обрізати восени, щоб не нашкодити їх здоров'ю та майбутньом...