Дачникам на замітку! Що садити після помідорів - кращі варіанти

Ще трохи, і томати перестануть давати плоди, тому варто задуматись про те, що варто якіно посадити на ділянці після помідорів, передають Патріоти України

Що можна садити одразу після томатів:

Зелень:

  • кріп
  • петрушка
  • часник
  • цибуля
  • салат

Овочі:

  • бобові
  • кабачки
  • капуста
  • патисони
  • огірки

Коренеплоди:

  • буряк
  • морква
  • коренева селера
  • редис

Сидерати:

  • гірчиця
  • фацелія
  • озима пшениця
  • жито
  • овес

Найчастіше у відкритому грунті висаджують зелень, оскілки зелень достатньо оновлює азот в землі, що втратився під час висадки помідорів. Таку ж роль грають і бобові.

Коренеплоди чудово вміють витягнути з глибших шарів корисні речовини.

Під час зміни посадки треба враховувати приналежність рослин до одного виду культур. Не рекомендується садити рослини з одного сімейства.

Кожного року необхідно чергувати рослини, що витягують корисні речовини з різних шарів ґрунту.

Зелень та сидерати успішно відновлюють родючість ґрунту.

Що ще можна саджати?

Можна садити капусту й огірки. Ці овочі є ідеально сприйнятливими до браку азоту й фітофтори.

Також бажано садити після помідорів гарбузові культури.

Після помідорів дозволяється висаджувати зелень, адже вона поповнює землю азотом, який забрали помідори.

Ну і звісно, бобові, цей вид культур збагачує ґрунт азотом, надаючи йому корисні речовини.

А також - коренеплоди також можуть рости після помідорів, ці рослини спроможні витягати корисні речовини з глибших шарів ґрунту.

Джерело

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...