Дітей за безлад сварити не варто? ТОП-7 дивних форм поведінки, які свідчать про високий IQ

Експерти розкривають сім дивних форм поведінки, які свідчать про високий IQ. Такі генії, як Чарльз Дарвін та Альберт Ейнштейн це підтверджують своїми химерними звичками, передають Патріоти України.

Тож якщо людина любить побалакати із собою чи обожнює безлад, це не означає, що вона – дивак. Численні дослідження пов’язують таку поведінку із високим рівнем інтелекту, пише DailyMail

Про дивну поведінку видатних геніїв, зокрема, Альберта Ейнштейна та Чарльза Дарвіна відомо чимало. Проте за ширмою химерності ховався їхній високий інтелект. За словами вчених, повсякденні дії людини мають великий вплив на її IQ і можуть навіть змінити мислення. Психологи виділили сім дивацтв, які, на їхню думку, є ознаками геніальності.

1. Розмова з собою

Експерти запевняють, якщо людина розмовляє сама з собою, то вона - не божевільна. Насправді це може бути ознакою того, що вона – інтелектуал.

Попри те, що така поведінка є дещо ірраціональною, є чимало доказів того, що вона має значні когнітивні переваги, включаючи краще запам’ятовування, впевненість, концентрацію тощо.

Команда американських дослідників показала учасникам 20 фотографій різних об’єктів і попросила їх знайти якийсь конкретний. Вчені виявили, що люди, які розмовляли самі з собою, дивлячись на зображення, могли швидше ідентифікувати об’єкт.

А дослідження британських науковців, виявило, що наш мозок діє так само, як мозок мавп. Тобто коли людина щось бурмочить собі під ніс, то вона активує окремі візуальні та звукові області мозку для певного завдання.

2. Засиджуватися допізна

Дослідження свідчать про те, що сови насправді мають вищий IQ, аніж ранні пташки.

Експерти проаналізували дані 26 тисяч дорослих людей і виявили, що ті, хто засиджується допізна, отримали значно вищі результати на когнітивних тестах, ніж ті, хто рано встає. Сови отримали на 13,5% більше результатів, ніж любителі ранніх посиденьок.

Відомо, що багато геніїв, зокрема Дарвін і Марсель Пруст, вели нічний спосіб життя.

3. Мрійливість

Занурення у мрії часто сприймається як розсіяність. Але вчені стверджують, що насправді це ознака розуму та креативності.

Дослідження доцента кафедри психології Технологічного інституту Джорджії Еріка Шумахера показало, що люди, які частіше мріють, отримують вищі результати в інтелектуальних і творчих тестах.

МРТ також показало, що ці люди мають більш ефективні системи мозку.

4. Життя у безладі

Деякі люди терпіти не можуть безлад. Проте на робочому столі високоінтелектуальних людей часто коїться справжнісінький гармидер.

Команда науковців вирішила з'ясувати, чому це так. Вони помістили учасників дослідження в неприбраний та охайний офісний простір і попросили їх придумати нові способи використання м'ячів для пінг-понгу.

Дослідники виявили, що учасники з брудної кімнати запропонували більш креативні та цікаві ідеї.

"Невпорядковане середовище надихає на звільнення від традицій, що може дати свіжі ідеї. А упорядковане середовище, навпаки, заохочує до безпечних і звичних ідей", – сказала провідний науковець експерименту Кетлін Вох.

5. Ставити багато запитань

Допитливість – одна з найпоширеніших ознак кмітливості, адже розум завжди прагне зрозуміти навколишній світ. Це також означає, що людина постійно вчитися і хоче здобути нову інформацію.

Комусь це може здатися дратівливим, але для людей з високим IQ ненаситна допитливість є природною.

Як сказав колись Ейнштейн: "У мене немає особливого таланту. Я просто пристрасно цікавий".

6. Бути інтровертом

Відомо, що багато геніїв ховаються, щоб працювати чи подумати в тиші та спокої.

Дослідження показали, що інтроверти, як правило, глибше залучаються до когнітивної обробки, ніж екстраверти. Вони схильні мислити більш ретельно і критично, що може бути пов'язано з вищим IQ.

Інтроверти також, як правило, віддають перевагу діяльності, яка потребує зосередженості та постійних розумових зусиль, наприклад читанню та дослідженням, які можуть сприяти інтелектуальному розвитку.

7. Багато читати

Завзяті читачі постійно вивчають нову інформацію та збільшують словниковий запас. Читання - це тренування для розуму.

А також читання допомагає зміцнити розумову концентрацію, уяву та здатність співпереживати іншим. Люди, які багато читають, постійно розвивають свій інтелект, тож вони, швидше за все, матимуть високий IQ.

Відомо, що генії просто не вилазили із бібліотек.

Шашлик із курячих сердець - смачно так, що язик можна проковтнути

субота, 24 серпень 2024, 21:09

Шашлик, приготований з курячих сердець, ні краплі не гірший від того, для якого використовувалася свинина або баранина, передають Патріоти України. Найважливіше у приготуванні цієї страви – підібрати правильний маринад. Якщо ви хочете, щоб сердечки вий...

Ви будете здивовані! Що буде з організмом, якщо кожного дня їсти ківі

субота, 24 серпень 2024, 19:00

Ківі - це не лише яскравий та смачний фрукт, це надзвичайно корисний продукт для нашого здоровʼя. На сторінці Healthy To Me розповіли, як вплине на наш організм щоденне вживання ківі, передають Патріоти України. Ківі — чудове джерело вітаміну С. Він, з...