Доступні всім: Названо продукти, які блокують старіння і подовжують молодість надовго

Ця їжа здатна вберегти людей зрілого віку від старечих захворювань й омолодити клітини організму, передають Патріоти України.

Лікарі розповіли, на яких продуктах потрібно зосередити увагу тим, кому вже за п’ятдесят, щоб зберегти молодість надовго.

Які продукти сповільнюють процеси старіння

  • Чорниця. Ягоди містять велику частку антиоксидантів, які нівелюють дію вільних радикалів та процеси окислювального стресу, що є причиною старіння організму. Вчені довели, що чорниці здатні сповільнити старіння, активізувати роботу мозку, знизити ризики хвороби Альцгеймера та втрату пам’яті.
  • Полуниця є потужним джерелом вітаміну С та флавоноїдів, які допомагають клітинам організму довше залишатися молодими. Результати досліджень показують, якщо вживати полуницю двічі на тиждень, то можна зупинити старіння на 3 роки.
  • Авокадо містить в собі поліненасичені жирні кислоти омега-3, які живлять та відновлюють шкіру, клітини мозку і зменшують процеси запалення в організмі. Також авокадо має у своєму складі вітамін Е, який відновлює здоров’я шкіри, волосся та нігтів.
  • Мигдаль. Горіхи містять у своєму складі ряд вітамінів та антиоксидантів, які запобігають когнітивному старінню. Також мигдаль містить вітамін Е, що захищає шкіру від фотостаріння.
  • Гранат. Цей фрукт захищає здоров’я серця та мозку, запобігає появі передчасних зморшок на шкірі.
  • Куркума. Спецію треба вживати всім жінкам та чоловікам у зрілому віці. Куркума підвищує рівень активності мозку, запобігає появі старечих хвороб – деменції та хвороби Альцгеймера.
  • Фісташки мають потужні антиоксидантні сполуки у своєму складі, тому підтримують здоров’я всього організму на належному рівні. Лише жменя фісташок на день здатна омолодити організм і призупинити процеси старіння на тривалий час.
  • Лосось – це безцінне джерело білка та поліненасиченої жирної кислоти омега-3, які є будівним матеріалом для м’язової тканини. Також корисні речовини, що містяться в рибі, здатні вплинути на здоров’я серця та мозку, захищаючи організм від старечих захворювань.
  • Помідори. Овочі містять лікопін, який бореться з вільними радикалами, що викликають онкологію та передчасне старіння організму.
  • Темна листова зелень. Шпинат, рукола, деякі види капусти та зелені вирізняються великою кількістю вітамінів Е і К, які сповільнюють старіння мозку, втрату пам’яті та нівелюють ризик захворювання на деменцію.

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...