М'ясо (свинина, яловичина, курка або мікс) – 450 г
Копчення (шинка, салямі тощо) – 300 г
Маслини без кісточок – 100 г
Сметана – 100 г
Чорний перець горошком – 10 шт.
Часник – 3-4 зубчики
Олія – 3 ст. л.
Мариновані огірки – 2-4 шт.
Морква – 2 шт.
Лаврове листя – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Томатна паста – 1 ст. л.
Сіль, зелень – за смаком
Лимон – 1/2 шт.
Спосіб приготування:
Промийте м'ясо, викладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння, додайте сіль, лаврове листя і перець, варити на повільному вогні 1,5 години.
Готове м'ясо дістати з бульйону, остудити і нарізати середніми кубиками.
Нарізати такими ж кубиками копчення та мариновані огірки, відправити їх у каструлю. Туди ж повернути м'ясо.
Нарізати моркву і цибулю дрібно. Обсмажити в сковороді на олії, додати сіль, томатну пасту і трохи бульйону. Додати рубану зелень і часник. Тушкувати 5-7 хвилин і викласти в каструлю з майже готовою солянкою.
Маслини нарізати кружечками або половинками, додати в солянку і варити ще 5-10 хвилин. Зняти з вогню і залишити під кришкою настоюватися на пів години.
Зрізати цедру з лимона і нарізати його тонкими дольками.
Подавати солянку в гарячому вигляді зі сметаною і долькою лимона.
Яка буває солянка
Залежно від виду бульйону, традиційно розрізняють три види солянок: м'ясну, грибну і рибну. Кисло-солоно-гострий присмак цього супу формується завдяки наявності в ньому таких невід'ємних компонентів, як солоні огірки, оливки, каперси, лимон, квас, солоні або мариновані гриби.
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...