М'ясо (свинина, яловичина, курка або мікс) – 450 г
Копчення (шинка, салямі тощо) – 300 г
Маслини без кісточок – 100 г
Сметана – 100 г
Чорний перець горошком – 10 шт.
Часник – 3-4 зубчики
Олія – 3 ст. л.
Мариновані огірки – 2-4 шт.
Морква – 2 шт.
Лаврове листя – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Томатна паста – 1 ст. л.
Сіль, зелень – за смаком
Лимон – 1/2 шт.
Спосіб приготування:
Промийте м'ясо, викладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння, додайте сіль, лаврове листя і перець, варити на повільному вогні 1,5 години.
Готове м'ясо дістати з бульйону, остудити і нарізати середніми кубиками.
Нарізати такими ж кубиками копчення та мариновані огірки, відправити їх у каструлю. Туди ж повернути м'ясо.
Нарізати моркву і цибулю дрібно. Обсмажити в сковороді на олії, додати сіль, томатну пасту і трохи бульйону. Додати рубану зелень і часник. Тушкувати 5-7 хвилин і викласти в каструлю з майже готовою солянкою.
Маслини нарізати кружечками або половинками, додати в солянку і варити ще 5-10 хвилин. Зняти з вогню і залишити під кришкою настоюватися на пів години.
Зрізати цедру з лимона і нарізати його тонкими дольками.
Подавати солянку в гарячому вигляді зі сметаною і долькою лимона.
Яка буває солянка
Залежно від виду бульйону, традиційно розрізняють три види солянок: м'ясну, грибну і рибну. Кисло-солоно-гострий присмак цього супу формується завдяки наявності в ньому таких невід'ємних компонентів, як солоні огірки, оливки, каперси, лимон, квас, солоні або мариновані гриби.
Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...
Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...