Дуже смачно! Солянка збірна м'ясна по-домашньому: Кращий рецепт і поради

Солянка - це густий суп, який навіть супом важко назвати, а швидше - першою і другою стравою в одній тарілці. Усе через її густоту та велику кількість інгредієнтів, передають Патріоти України.

Прабатьком солянки була густа навариста рибна юшка, яку готували як закуску під міцні напої, та й уранці її їли, рятуючись від похмілля. Згодом в солянку стали додаватися нові й нові складові. Тому не просто так її називають збірною. Сьогодні солянка в списку найвідоміших супів світу, буває м'ясною, грибною і рибною. До вашої уваги смачний рецепт м'ясної солянки.

Солянка м'ясна збірна

Інгредієнти:

  • М'ясо (свинина, яловичина, курка або мікс) – 450 г
  • Копчення (шинка, салямі тощо) – 300 г
  • Маслини без кісточок – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Чорний перець горошком – 10 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Олія – 3 ст. л.
  • Мариновані огірки – 2-4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Лаврове листя – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль, зелень – за смаком
  • Лимон – 1/2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Промийте м'ясо, викладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння, додайте сіль, лаврове листя і перець, варити на повільному вогні 1,5 години.
  2. Готове м'ясо дістати з бульйону, остудити і нарізати середніми кубиками.
  3. Нарізати такими ж кубиками копчення та мариновані огірки, відправити їх у каструлю. Туди ж повернути м'ясо.
  4. Нарізати моркву і цибулю дрібно. Обсмажити в сковороді на олії, додати сіль, томатну пасту і трохи бульйону. Додати рубану зелень і часник. Тушкувати 5-7 хвилин і викласти в каструлю з майже готовою солянкою.
  5. Маслини нарізати кружечками або половинками, додати в солянку і варити ще 5-10 хвилин. Зняти з вогню і залишити під кришкою настоюватися на пів години.
  6. Зрізати цедру з лимона і нарізати його тонкими дольками.
  7. Подавати солянку в гарячому вигляді зі сметаною і долькою лимона.

Яка буває солянка

Залежно від виду бульйону, традиційно розрізняють три види солянок: м'ясну, грибну і рибну. Кисло-солоно-гострий присмак цього супу формується завдяки наявності в ньому таких невід'ємних компонентів, як солоні огірки, оливки, каперси, лимон, квас, солоні або мариновані гриби.

Народні прикмети на 25лютого. Українці спрадавна вірили, що зроблене цього дня добро повертається сторицею

вівторок, 25 лютий 2025, 7:05

25 лютого (10 березня за старим стилем) віряни вшановують пам'ять святителя Тарасія, патріарха Константинопольського. У народі - Тарас Безсонний. За юліанським календарем - день пам'яті святителя Олексія, митрополита Київського і всієї Русі, святителя ...

Кавоманам на замітку! Які інгредієнти варто додати в каву, щоб напій став смачнішим та кориснішим

вівторок, 25 лютий 2025, 6:12

Кава допомагає не лише прокинутися вранці, а й відчути приплив сил протягом дня. До того ж, напій має приємний смак, завдяки чому він став таким популярним, передають Патріоти України. Подробиці. Однак завжди є можливість зробити каву смачнішою і корис...