Ферментований буряк - унікальний рецепт. Він повинен бути в вашому холодильнику!

112 років тому Ілля Мечников отримав Нобелівську премію за дослідження, в ході яких було доведено, що так звані "здорові" бактерії збільшують тривалість життя, передають Патріоти України.

Дійсно, ферментована їжа має оздоровчі, а також відновні властивості, які раніше в ній були відсутні зовсім або були лише в невеликій кількості.

З 1908 року багато води спливло, сьогодні відомі багато різних ферментів, але жоден із них не впливає так позитивно, як натуральні ферментовані продукти, особливо, овочі. Ферментований буряк визнаний ефективними ліками в боротьбі з проблемами травлення і харчової алергії. Його регулярне вживання допомагає запобігти появі цілого ряду ракових клітин. А приготувати його ви можете і вдома.

Користь ферментованого буряка

Ферментація – простий спосіб збільшити біодоступність корисних речовин, збагатитися корисними ферментами та бактеріями. Лікарі часто-густо радять вживати сирий буряк, але не переборщувати з кількістю. А ось вживання овочу, який пройшов обробку, не має обмежень і рятує відразу в декількох випадках.

  • Зміцнює серце завдяки нітратам у складі.
  • Підвищує ефективність тренувань і витривалість спортсменів.
  • Має протиракові, а також імуностимулюючі властивості.
  • Підвищує захисні реакції організму.
  • Мінімізує розвиток інсульту.
  • Запобігає розвитку дефектів плоду.
  • Полегшує ранкову нудоту.

Звичайно ж, не всі ферментовані овочі однаково корисні. Вони збагачують організм лише в тому випадку, якщо ферментація проводиться природно. Звичайні сіль і вода роблять свою справу.

Як приготувати ферментований буряк

Складові:

  • 6 шт. буряка
  • 500 мл води
  • 0,5 ч. л. морської солі
  • 1 паличка кориці
  • насіння гірчиці, фенхелю за смаком
  • гвоздика за смаком
  • насіння коріандру, паличка з корицею – за бажанням

Приготування:

1. Помийте буряк. Запікайте 1,5 години при 200 ° С.

2. Коли овоч охолоне, очистьте його. Наріжте смужками.

3. Розчиніть сіль у воді.

4. Пересипте в банку з широким горлом. Залийте продукт соляним розчином. Додайте спеції. Закрийте банку пластмасовою кришкою. Настоюйте 3 дні. Потім вживайте, а зберігайте вже в холодильнику.

Якщо в процесі ферментації на буряках утворюється плівка або піна, просто зніміть її. Маринад правильно ферментованого буряка завжди з приємним присмаком. Як тільки ви відправляєте ємність в холодильник, процес ферментації завершено.

Готовий продукт можна використовувати так само, як ви робили це раніше: в приготуванні борщу або улюбленого салату. Та просто спробуйте шматочок – гарантуємо, що буде дуже навіть смачно. Витратьте мінімум часу на приготування і їжте із задоволенням.

Залиште посилання на статтю на своїй сторінці, друзі оцінять ферментований буряк.


Ви могли цього не знати! Ось як впливає вживання родзинок на організм

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:50

Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...

Хіти тижня. Народні прикмети на 22 листопада: Цього дня не варто дарувати квіти, випивати та позичати сусідкам сьогодні не варто позичати сіль і цукор, тим більше - гроші

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:05

Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...