Ферментований буряк - унікальний рецепт. Він повинен бути в вашому холодильнику!

112 років тому Ілля Мечников отримав Нобелівську премію за дослідження, в ході яких було доведено, що так звані "здорові" бактерії збільшують тривалість життя, передають Патріоти України.

Дійсно, ферментована їжа має оздоровчі, а також відновні властивості, які раніше в ній були відсутні зовсім або були лише в невеликій кількості.

З 1908 року багато води спливло, сьогодні відомі багато різних ферментів, але жоден із них не впливає так позитивно, як натуральні ферментовані продукти, особливо, овочі. Ферментований буряк визнаний ефективними ліками в боротьбі з проблемами травлення і харчової алергії. Його регулярне вживання допомагає запобігти появі цілого ряду ракових клітин. А приготувати його ви можете і вдома.

Користь ферментованого буряка

Ферментація – простий спосіб збільшити біодоступність корисних речовин, збагатитися корисними ферментами та бактеріями. Лікарі часто-густо радять вживати сирий буряк, але не переборщувати з кількістю. А ось вживання овочу, який пройшов обробку, не має обмежень і рятує відразу в декількох випадках.

  • Зміцнює серце завдяки нітратам у складі.
  • Підвищує ефективність тренувань і витривалість спортсменів.
  • Має протиракові, а також імуностимулюючі властивості.
  • Підвищує захисні реакції організму.
  • Мінімізує розвиток інсульту.
  • Запобігає розвитку дефектів плоду.
  • Полегшує ранкову нудоту.

Звичайно ж, не всі ферментовані овочі однаково корисні. Вони збагачують організм лише в тому випадку, якщо ферментація проводиться природно. Звичайні сіль і вода роблять свою справу.

Як приготувати ферментований буряк

Складові:

  • 6 шт. буряка
  • 500 мл води
  • 0,5 ч. л. морської солі
  • 1 паличка кориці
  • насіння гірчиці, фенхелю за смаком
  • гвоздика за смаком
  • насіння коріандру, паличка з корицею – за бажанням

Приготування:

1. Помийте буряк. Запікайте 1,5 години при 200 ° С.

2. Коли овоч охолоне, очистьте його. Наріжте смужками.

3. Розчиніть сіль у воді.

4. Пересипте в банку з широким горлом. Залийте продукт соляним розчином. Додайте спеції. Закрийте банку пластмасовою кришкою. Настоюйте 3 дні. Потім вживайте, а зберігайте вже в холодильнику.

Якщо в процесі ферментації на буряках утворюється плівка або піна, просто зніміть її. Маринад правильно ферментованого буряка завжди з приємним присмаком. Як тільки ви відправляєте ємність в холодильник, процес ферментації завершено.

Готовий продукт можна використовувати так само, як ви робили це раніше: в приготуванні борщу або улюбленого салату. Та просто спробуйте шматочок – гарантуємо, що буде дуже навіть смачно. Витратьте мінімум часу на приготування і їжте із задоволенням.

Залиште посилання на статтю на своїй сторінці, друзі оцінять ферментований буряк.


Що буде з організмом, якшо їсти яблука кожен день

неділя, 18 травень 2025, 19:08

Якщо їсти яблука щодня, це загалом позитивно впливає на організм, але є й деякі моменти, на які варто звернути увагу, передають Патріоти України. 1–2 яблука на день — цілком безпечна й корисна звичка для більшості людей. Хочеш — можу порівняти яблука з...

Господиням на замітку! Як запобігти усадці тканини під час прання

неділя, 18 травень 2025, 11:22

Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...