Навіть якщо ви використовуєте якісне м’ясо для приготування котлет, результат не завжди тішить. Іноді вони виходять сухими або надто щільними. А хотілося б, щоб страва була соковитою, ніжною, та ще й мала приємну текстуру, передають Патріоти України.
У таких випадках допомагає один перевірений лайфхак, який використовують досвідчені кухарі. І річ не в якихось складних інгредієнтах – достатньо мати під рукою звичайний лід.
Редакція FoodOboz розповість, для чого додати лід у фарш на котлети. У матеріалі ви знайдете чітку інструкцію, як робмим це правильно.Лід може повністю змінити структуру фаршу
Подрібніть кілька кубиків льоду у блендері до стану крихти – шматочки мають бути невеликі, до пів сантиметра. Далі змішайте їх із м’ясним фаршем – у середньому достатньо одного склянки льоду на повну порцію.
Коли фарш охолоне, а лід почне танути, м’ясо поступово вбиратиме вологу. Завдяки цьому котлети після смаження не будуть пересушеними.
Вони залишаться м’якими, соковитими і буквально танутимуть у роті. Якщо є час, можна залишити фарш у холодильнику на 10-15 хвилин. Але навіть без цього додаткового етапу результат буде набагато кращим, ніж зазвичай.Якщо льоду немає під рукою, використайте холодну мінеральну воду
Вода теж допоможе зробити котлети більш соковитими. Важливо, щоб рідина або лід були саме холодними – це допоможе втримати сік усередині під час смаження. Такий спосіб особливо доречний улітку, коли хочеться легких, але поживних страв, і коли м’ясо швидко нагрівається ще на етапі приготування.
Кровоносні судини з віком втрачають еластичність і можуть ставати вразливими до утворення тромбів. Це небезпечний стан, який складно виявити без медичних обстежень. Водночас лікарі радять звертати увагу на певні сигнали організму, передають Патріоти Ук...
Дубай давно став символом розкоші, небачених торгових центрів та пляжів із білосніжним піском. Щороку сюди приїжджають мільйони туристів з Британії, а тисячі навіть вирішують переїхати назавжди, передають Патріоти України. Але останнім часом у соцмереж...