
Навіть якщо ви використовуєте якісне м’ясо для приготування котлет, результат не завжди тішить. Іноді вони виходять сухими або надто щільними. А хотілося б, щоб страва була соковитою, ніжною, та ще й мала приємну текстуру, передають Патріоти України.
У таких випадках допомагає один перевірений лайфхак, який використовують досвідчені кухарі. І річ не в якихось складних інгредієнтах – достатньо мати під рукою звичайний лід.
Редакція FoodOboz розповість, для чого додати лід у фарш на котлети. У матеріалі ви знайдете чітку інструкцію, як робмим це правильно.Лід може повністю змінити структуру фаршу
Подрібніть кілька кубиків льоду у блендері до стану крихти – шматочки мають бути невеликі, до пів сантиметра. Далі змішайте їх із м’ясним фаршем – у середньому достатньо одного склянки льоду на повну порцію.
Коли фарш охолоне, а лід почне танути, м’ясо поступово вбиратиме вологу. Завдяки цьому котлети після смаження не будуть пересушеними.
Вони залишаться м’якими, соковитими і буквально танутимуть у роті. Якщо є час, можна залишити фарш у холодильнику на 10-15 хвилин. Але навіть без цього додаткового етапу результат буде набагато кращим, ніж зазвичай.Якщо льоду немає під рукою, використайте холодну мінеральну воду
Вода теж допоможе зробити котлети більш соковитими. Важливо, щоб рідина або лід були саме холодними – це допоможе втримати сік усередині під час смаження. Такий спосіб особливо доречний улітку, коли хочеться легких, але поживних страв, і коли м’ясо швидко нагрівається ще на етапі приготування.
Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...
За даними Science in Poland, до 15 тисяч людей щороку помирають від захворювань печінки - часто через те, що патології розвиваються непомітно роками. Однак орган подає перші сигнали набагато раніше, зокрема вранці, передають Патріоти України. Фахівці п...