Як і де навесні садити часник для гарного врожаю

Однією з найпопулярніших в Україні культур є часник. Вирощують його ледь не на кожному городі. Урожай, щоправда, навіть на межуючих ділянках може бути різним. Усе залежить від дотримання кількох правил для вирощування часнику.

Найоптимальнішим часом для висадки ярого часнику вважається період між серединою квітня і початком травня. Головне, щоб середня температура повітря досягала приблизно +10ºС. Перед тим, як садити часник, варто також правильно обробити ділянку. Її потрібно перекопати і розпушити.

Висаджуючи часник навесні, слід дотримуватися кількох правил. Наприклад, відстань між рядами має бути 20-25 см. А відстань між заглибленнями в кожній грядці ‒ приблизно 6-8 см, але в залежності від розміру посадкового матеріалу. Часник можна садити в борозни без окремих ямок.

Досвідчені городники кажуть, що при посадці часнику ґрунт найкраще піддобрювати деревним попелом. Це ‒ джерело фосфорно-калійного добрива, що добре зміцнює коріння часнику. У попелі міститься фосфор, кальцій, калій, магній та залізо.

Часник не варто садити у місцях, де до цього росли морква, цибуля чи буряки. Натомість гарний врожай буде, якщо посадити часник після кабачків, огірків, капусти або зелені.

Якщо щодо посадки культури ви тепер достатньо озброєні, ознайомтесь як доглядати за ботвою часника, щоб цибулини вийшли великими та м'ясистими, а загальний врожай - вдвічі більшим.


Буде дуже смачно! Картопля фарширована - дуже простий рецепт

неділя, 5 травень 2024, 6:14

Якщо ви обожнюєте картоплю з оселедцем, то цю страву обов’язково варто приготувати. І на буденний стіл, і гостям подати підійде, передають Патріоти України. На 4 порції необхідні такі продукти:. Картоплю краще брати одного розміру, рівненьку. Її потріб...

Великдень 2024: ТОП-10 найсуворіших заборон на 5 травня для християн східного обряду, які категорично не можна порушувати

неділя, 5 травень 2024, 5:40

Найважливіше і улюблене традиційне свято більшості українців, Великдень, у 2024 році відзначається 5 травня. Традиційно Великдень відзначається урочистими богослужіннями, передають Патріоти України. . На Великдень існує багато прикмет і заборон, причо...