Врожаю буде удвічі більше: Що робити, щоби часник був великим

Виростити хороший урожай часнику вдається не кожному дачникові. Нерідко головки бувають дуже дрібними. Щоби цього уникнути, досвідчені городники радять застосувати кілька лайфхаків, передають Патріоти України.

Що робити, щоби часник був великим

Щоби часник був великим, потрібно не пропустити момент обрізки стрілок. Інакше всі накопичені корисні мікроелементи в голівці підуть у стрілку, а точніше, в шапку з насінням.

Важливий момент: стрілку потрібно обрізати, а не виривати. Якщо її вирвати, то в стебло потраплятиме волога і хвороботворні мікроорганізми, що призведе до розвитку патогенної мікрофлори.

Стрілку зрізають гострими ножицями трохи вище самого верхнього листа. Ранка від зрізу засохне і затягнеться.

Однак видаляють не всі стрілки. Кілька потрібно залишити - вони сигналізуватимуть про початок збору врожаю. Коли коробочки на стрілках розкриються - значить прийшов час збирати плоди.

Крім того, щоби головки часнику були великими, потрібно в другій половині червня відгрібати землю - це сприяє формуванню більш рівної та великої головки. Щоби часник дозрів швидше, потрібно зав'язати листя часнику у вузол за два-три дні до збирання.

Чим підгодувати часник, щоби він був великим

Для отримання хорошого врожаю часнику потрібно щонайменше двічі підгодувати його коров'яком (1 кг на 8 л води) або курячим послідом (1 кг на 10 л води) на п'ять "квадратів". Перша підгодівля проводиться в фазі проростання рослин, а друга — в фазі формування головок.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...