Як почистити пляшку для води - два інгредієнти створять диво

Багаторазові пляшки для води - справжній must have у швидкому ритмі сучасного життя. Останні роки вони набрали неймовірної популярності, і доступні в безлічі стилів, кольорів, розмірів і брендів. Вони є екологічно чистою, зручною, модною та навіть економною заміною одноразовим пластиковим пляшкам, передають Патріоти України.

Однак є один нюанс – придбавши цей корисний аксесуар, ми часто забуваємо про необхідність регулярної дезінфекції. Видання House Digest розповіло, чим швидко та ефективно почистити пляшку для води.

Спосіб 1

Потрібно насипати у пляшку кілька чайних ложок солі та додати ½ склянки білого оцту. Накрийте кришкою та енергійно струсіть. Після цього спорожніть пляшку та вимийте її водою з засобом для миття посуду, щоб видалити рештки суміші. Ще раз промийте чистою водою та дайте пляшці повністю висохнути.

Спосіб 2

Наповніть пляшку водою та оцтом у пропорції 1:1 – ємність має бути повністю залита рідиною. Декілька разів струсіть пляшку, а потім залиште її на ніч. Наступного дня злийте розчин і замініть сумішшю: ¼ склянки солі та теплої води (або гарячої води, якщо пляшка зроблена зі скла, алюмінію або нержавіючої сталі). Закрийте пляшку і знову енергійно струсіть.

Секрет методу

Сіль і оцет є ефективними очисниками завдяки своїм природним і нетоксичним властивостям, а також здатності видаляти різноманітні забруднення. Оцет, що в основному складається з оцтової кислоти, діє як потужний дезінфікуючий засіб і нейтралізатор запахів. Його кислотна природа допомагає розчиняти мінеральні відкладення та плями, які з часом можуть накопичуватися в пляшках з водою.

Крім того, антимікробні властивості оцту роблять його дуже ефективним у знищенні бактерій, забезпечуючи ретельну дезінфекцію пляшки. У поєднанні з сіллю, яка діє як м’який абразив, очисна здатність цього методу ще більше посилюється. Груба текстура солі очищає бруд і залишки, а оцет розчиняє рештки забруднень.

Крім того, оцет і сіль є безпечнішою альтернативою агресивним хімічним очищувачам. Багато звичайних засобів для чищення містять хімічні речовини, які можуть лишати шкідливі залишки або виділяти пари. В той же час оцет і сіль є екологічно чистими інгредієнтами і не становлять загрози для здоров’я людини. Нарешті, кухонні інгредієнти доступні за ціною та прості у використанні, що робить їх ідеальним рішенням для підтримання багаторазових пляшок з водою в чистому стані.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.