Навесні в квартирах часто виникає неприємна проблема - з'являється міль. Найчастіше - через неправильне зберігання речей в шафах і вологості. Також моль може потрапити в квартиру через вікно або вентиляцію, або разом з пакетами з магазину і навіть на одязі людини і шерсті тварин, передають Патріоти України.
Зараз на ринку повно різноманітних засобів від молі, проте в умовах війни такі засоби можуть бути недоступні або ж не по кишені. Тому можна використовувати звичайні засоби, які є практично на кожній кухні. І до речі, такі засоби бувають більш ефектвнішими, ніж різноманітна хімія.
Моль в квартирі буває різною, але найчастіші види в квартирі:
Просто знищувати моль - даремно. Потрібно знайти гніздо, звідки моль з'являється і розмножується. Шукайте це гніздо в темних і важкодоступних місця х- комора, шафа, антресоль, книжкові полиці. Якщо виявите, то річ швидше за все буде безнадійно зіпсована, зберігати або відновлювати її не варто, просто викидайте. А потім розкладіть спеціальні мішечки із захистом.
Моль боїться сонячного світла, високих або низьких температур і певних запахів. Так як забезпечити сонячне світло в шафі неможливо, а морози вже пройшли, використовуйте домашні засоби.
Найнеприємніші запахи для молі - це гвоздика і лавровий лист. Візьміть гвоздику, подрібніть в кавомолці. Зі старих капронових колготок зробіть мішечки і покладіть туди по 1 чайній ложці гвоздики. Такі ж мішечки можна зробити з лавровим листом.
Розкладіть ці мішечки в шафах, на полицях, в складках одягу, в кишені. Можна покласти в взуття з натуральним хутром. Ще можна використовувати: траву ромашки, лаванду, тютюн, полин, пижмо, лаванду. Можна розкласти апельсинові скоринки і каштани. Найефективніші засоби - часник, гвоздика і розмарин.
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...
Їжа впливає на роботу мозку, підтримуючи або погіршуючи пам’ять та когнітивні функції. Зокрема, додавання до раціону ягід журавлини може сприяти збереженню гостроти розуму та підтримки мозку у зрілому віці, передають Патріоти України. Про це свідчить д...