Як прати подушку з синтетичним наповнювачем: ТОП-5 головних правил від досвідчених господинь

Подушки для сну та декоративні потребують постійного ретельного догляду, адже після контакту з нашою шкірою на них залишаються відлущені частинки шкіри, піт, жир, залишки косметики і пил, передають Патріоти України.

Таке середовище є ідеальним для появи бактерій. Тому не варто нехтувати регулярною заміною наволочок і пранням самої подушки. Але правила, як прати подушки, частково відрізняються для різних видів матеріалів, які використовуються як наповнювачі. Через практичність у використанні багато хто зараз надає перевагу подушкам зі штучним наповнювачем.

Як прати подушки з синтетичним наповнювачем

Кожен матеріал по-своєму реагує на воду. Тому, купуючи подушку, краще розпитати у продавця, який у ній точно наповнювач і як правильно доглядати за виробом. Головні правила, які варто знати під час прання подушок з синтетичним наповнювачем, наступні:

1. Один цикл прання – одна подушка

У барабан пральної машинки можна класти лише одну подушку, навіть якщо вони маленькі і поміщаються по дві.

2. Рідкий і м’який миючий засіб

Для прання таких виробів не підійде порошок, адже він погано виполощеться. Варто застосовувати лише рідкі засоби, а також стежити, щоб вони не були занадто жорсткими.

3. Прання разом з чохлом

Якщо подушка має чохол, її потрібно прати разом з ним.

4. Полоскати двічі

Варто застосовувати додаткове полоскання, щоб краще вимився миючий засіб. Якщо для відповідного наповнювача дозволений віджим у машинці, то потрібно його використовувати, щоб швидше позбутися більшої кількості вологи.

5. Сушити потрібно правильно

Подушку з синтетичним наповнювачем потрібно сушити у теплому місці з хорошою вентиляцією. Час від часу подушку потрібно перекидати і струшувати.

Як випрати подушку з холлофайбера

Холлофайбер – це синтетичне, неткане полотно, яке має універсальне застосування. Одна з його основних переваг – він швидко відводить вологу і не затримує її всередині, тому прання значно полегшується, а на сушіння потрібно буде менше часу.

Під час прання такої подушки у пральній машині потрібно обирати лише делікатний режим. Не можна використовувати віджим у машинці – це загрожує появою грудок. Потрібно обирати лише рідкі миючі засоби, адже вони краще виполощуться.

Сушити подушку у горизонтальному положенні. При цьому варто запастися терпінням, адже на це піде багато часу – не менше, ніж декілька днів. Під час сушіння потрібно час від часу струшувати і збивати виріб. Для такого типу матеріалу можна також очищати напірник і наповнювач окремо.

Як прати подушки з синтепону

Потрібно використовувати делікатний миючий засіб – наприклад, шампунь або гель. Такий миючий засіб краще виполощеться. Прати можна як вручну, так і в пральній машинці. При цьому наповнювач не варто замочувати перед пранням.

Температура води не повинна перевищувати 40 градусів. Якщо ви збираєтеся використати віджим у машинці, то краще відмовитися від цієї ідеї – позбуватися зайвої вологи у подушці саме таким чином не можна. Сушити подушку потрібно в тіні. При цьому її не варто розташовувати поблизу до джерел тепла.

Як прати подушку з наповнювачам з силікону

Такі подушки вважаються гіпоалергенними. Їх можна прати як у пральній машині, так і вручну. Головне – використовувати гель для прання без хлору. Для такої подушки можна використовувати віджим у машинці. Не можна сушити подушку після прання під прямим сонячним промінням. Також не варто розміщати її близько до джерел тепла.

Кава та какао з новою силою "схопилися" за смаки споживачів: Американський дієтолог пояснює, який з двох напоїв корисніший для здоров'я

неділя, 19 травень 2024, 5:40

Популярність какао зростає, експерти в галузі охорони здоров'я хвалять його за певну користь для здоров'я, пише USA Today. За словами дієтолога Міранди Галаті, какао-порошок дійсно корисний, він має антиоксидантні та протизапальні властивості. За даним...

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...