Як правильно сіяти кріп, щоб він швидко зійшов - корисні поради від досвідчених городників

Кріп - популярна зелень, яку багато хто висаджує навіть у себе вдома на балконі. Хто має город, сіють кріп у землю. Однак іноді недосвідчені городники стикаються з однією проблемою - кріп не проростає або сходить дуже повільно. Ми розповімо, як пришвидшити цей процес,, передають Патріоти України.

Кріп може сходити більше трьох тижнів, і це нормально. Справа в тому, що насіння кропу як і петрушки містить ефірну олію, яка уповільнює процес проростання. Таким чином рослина сходить лише через 14-20 днів після посіву. Для того щоб кріп зійшов швидше, потрібно заздалегідь проростити насіння. Це можна зробити за допомогою замочування.

Як проростити насіння кропу перед посадкою

Замочування кропу у воді

  • Покладіть на тарілку марлю та насипте насіння кропу.
  • Залийте фільтрованою водою та залиште на день.
  • Змінюйте воду кожні 3-4 години.

Замочування кропу у горілці

Для цього методу потрібна 40% горілка.

  • Насіння слід помістити в марлю та зав'язати.
  • Опустіть мішечок із насінням у горілку, проте не більше ніж на 10 хвилин.

Замочування кропу в ромашковому настої

  • Залийте 1 ч. л. ромашки окропом і охолодіть до 40-50 градусів.
  • Залиште насіння у розчині на півгодини.

Перед тим, як посіяти кріп у відкритий ґрунт, полийте землю добре водою, потім зробіть сапою або граблями борозенки глибиною 2-3 см. Відстань між ними має бути не менше 15 см. Покладіть насіння в землю, засипте ґрунтом і полийте водою

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...