Як відбілити тюль від жовтизни і сірості - секрет білосніжних фіранок

Фіранки на вікнах не тільки покращують загальний вигляд квартири, але і захищають її мешканців від вуличного пилу. Для того, щоб тюль радувала зовнішнім виглядом і чистотою, її потрібно правильно прати, передають Патріоти України.

Як відбілити тюль в машинці автомат - правила прання

Фіранки можна випрати в СМА, але робити це потрібно дуже обережно. Тюль - досить тендітна тканина, зіпсувати її нескладно, але навіщо, якщо краще взяти на озброєння кілька простих рекомендацій:

  • зняти фіранки з вікна і обтрусити від пилу;
  • розвести в теплій воді трохи рідкого мила або гелю для прання, замочити в розчині тюль на 30 хвилин;
  • відправити фіранки в машинку, виставивши делікатний режим.

Врахуйте, що температура під час прання не повинна бути вище 40°С. Якщо вам потрібно не тільки випрати, але і відбілити тюль, можете додати в відсік для кондиціонера трохи відбілювача.

Як відбілити тюль від сірості содою - бабусин метод

Прання фіранок - це тільки перший етап, найчастіше, їх потрібно вибілювати, так як з часом тканина втрачає білосніжний колір і привабливий вигляд. Існує перевірений спосіб відбілювання тюлі - використання соди і лимонної кислоти. Вам потрібно:

  • налити в тазик теплу воду;
  • розвести в ній 50 гр прального порошку і 2 ст. л соди;
  • залишити фіранки в розчині на 30 хвилин.

Час може бути збільшено - стежте, щоб в кінці процедури вода була холодною. Фінальний етап - дістати тюль з тазика, делікатно віджати і випрати звичним для вас способом.

За таким же принципом можна використовувати і лимонну кислоту - в такому випадку вам буде потрібно 2 пакетика засобу і кілька годин замочування. Цей варіант займає більше часу, але зате питання про те, як відбілити тюль синтетичну без зусиль, відпадає сам собою.

Як відбілити тюль від жовтизни в домашніх умовах зеленкою

Копійчаний аптечний препарат - теж відмінний помічник для господинь, які хочуть повернути колишній розкішний вигляд своїм фіранкам. Використовувати зеленку в таких цілях неважко:

  • у 0.5 л води розвести 25-30 крапель зеленки;
  • процідити розчин через марлю, щоб прибрати частинки препарату;
  • вилити зелену воду в таз з чистою водою і замочити там тюль на 5-10 хвилин.

ВАЖЛИВО: врахуйте, що фіранки потрібно спочатку випрати, а вже потім вибілювати зеленкою, інакше замість білосніжної тюлі ви отримаєте ганчірку з брудно-зеленими розводами.

Як відбілити тюль сіллю - альтернативний варіант

Столова сіль - це один з найдешевших, але також і найдієвіших методів реанімації фіранок. Даний засіб відмінно змиває частинки пилу і підходить для будь-якого типу тюлі. Технологія проста:

  • 5 ст. л солі розчинити в 5 л теплої води;
  • туди ж додати 2-3 ст. л прального порошку;
  • опустити тюль в тазик і залишити на ніч.

Після цього фіранки можна прати звичним способом на делікатному режимі. Якщо хочете, щоб тюль сяяла постійно, проробляйте таку процедуру після кожного прання.

Як відбілити тюль від жовтизни перекисом і нашатирем

Такий варіант підійде ідеально, якщо вам хочеться відбілити фіранки, які висять на кухні. Вони регулярно піддаються атаці жиру, гару і пилу, тому відіпрати їх складніше. Перекис і нашатир відмінно з цим справляються, потрібно тільки:

  • змішати 3 ст. л 3% перекису і 2 ст. л нашатирю;
  • розвести засіб в тазу з 10 л теплої води;
  • опустити туди тюль і залишити на 30 хвилин.

В кінці вам залишиться тільки прополоскати фіранки, віджати їх і висушити. Будьте уважні - перекисом і нашатирем можна вибілювати тільки фіранки з органзи або бавовни.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...