Фіранки на вікнах не тільки покращують загальний вигляд квартири, але і захищають її мешканців від вуличного пилу. Для того, щоб тюль радувала зовнішнім виглядом і чистотою, її потрібно правильно прати, передають Патріоти України.
Фіранки можна випрати в СМА, але робити це потрібно дуже обережно. Тюль - досить тендітна тканина, зіпсувати її нескладно, але навіщо, якщо краще взяти на озброєння кілька простих рекомендацій:
Врахуйте, що температура під час прання не повинна бути вище 40°С. Якщо вам потрібно не тільки випрати, але і відбілити тюль, можете додати в відсік для кондиціонера трохи відбілювача.
Прання фіранок - це тільки перший етап, найчастіше, їх потрібно вибілювати, так як з часом тканина втрачає білосніжний колір і привабливий вигляд. Існує перевірений спосіб відбілювання тюлі - використання соди і лимонної кислоти. Вам потрібно:
Час може бути збільшено - стежте, щоб в кінці процедури вода була холодною. Фінальний етап - дістати тюль з тазика, делікатно віджати і випрати звичним для вас способом.
За таким же принципом можна використовувати і лимонну кислоту - в такому випадку вам буде потрібно 2 пакетика засобу і кілька годин замочування. Цей варіант займає більше часу, але зате питання про те, як відбілити тюль синтетичну без зусиль, відпадає сам собою.
Копійчаний аптечний препарат - теж відмінний помічник для господинь, які хочуть повернути колишній розкішний вигляд своїм фіранкам. Використовувати зеленку в таких цілях неважко:
ВАЖЛИВО: врахуйте, що фіранки потрібно спочатку випрати, а вже потім вибілювати зеленкою, інакше замість білосніжної тюлі ви отримаєте ганчірку з брудно-зеленими розводами.
Столова сіль - це один з найдешевших, але також і найдієвіших методів реанімації фіранок. Даний засіб відмінно змиває частинки пилу і підходить для будь-якого типу тюлі. Технологія проста:
Після цього фіранки можна прати звичним способом на делікатному режимі. Якщо хочете, щоб тюль сяяла постійно, проробляйте таку процедуру після кожного прання.
Такий варіант підійде ідеально, якщо вам хочеться відбілити фіранки, які висять на кухні. Вони регулярно піддаються атаці жиру, гару і пилу, тому відіпрати їх складніше. Перекис і нашатир відмінно з цим справляються, потрібно тільки:
В кінці вам залишиться тільки прополоскати фіранки, віджати їх і висушити. Будьте уважні - перекисом і нашатирем можна вибілювати тільки фіранки з органзи або бавовни.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...