Як відмити іржу з сантехніки: ТОП-4 дешеві засоби, які є майже в кожному домі

Яерез неякісну воду на раковині, ванні або унітазі утворюється спочатку накип, а після іржа. Для боротьби із цими проблемами необов'язково купувати дорогі засоби. Знадобляться звичайнісінькі інгредієнти, які напевно є на кожній кухні і в кожній аптечці, передають Патріоти України.Як відмити іржу з сантехніки за допомогою дешевих засобів?

У боротьбі з іржею на сантехніці допоможуть сода, оцет із сіллю, нашатирний спирт із перекисом, лимонна кислота, господарське мило. Це дешеві та доступні інгредієнти, які, напевно, вже у багатьох є.

На іржу насипаємо товстий шар соди і залишаємо на годину, періодично змочуючи водою найзабрудненіші ділянки. За допомогою щітки середньої жорсткості натираємо забруднене місце та змиваємо водою.

У скляну банку наливаємо 100 мл нашатирю і тонким струмком вводимо 50 мл перекису. Закриваємо банку та перемішуємо вміст. Обов'язково надягаємо товсті гумові рукавички, беремо суху серветку, змочуємо в розчині та наносимо на іржу. Через 15 хвилин змиваємо водою

100 мл оцту ставимо на вогонь і трохи нагріваємо, додаємо 2 столові ложки солі і нагріваємо, але не кип'ятимо, приблизно до 65 градусів. Губкою натираємо місця розчином, що вийшов, і залишаємо на 20 хвилин. Згодом змиваємо теплою водою.

З іржею на чавунній поверхні допоможе господарське мило. Його потрібно натерти на тертці та змішати з содою, додавши трохи води. Цією сумішшю натираємо брудне місце і залишаємо на годину, а потім змиваємо великою кількістю води. У 500 мл води розчиняємо 3 столові ложки лимонної кислоти та наносимо на іржу. Витримуємо 30 хвилин та змиваємо водою.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...