Як визначити зрілість хурми, чому хурма буває терпкою, чим відрізняються хурма, корольок та шарон, передають Патріоти України.
Хурма – так зазвичай звикли називати різні сорти хурми: традиційну хурму, корольок і шарон – різна за зовнішнім виглядом, так само, як і різні сорти яблук.
Хурма має гострий кінчик і помаранчевий, насичений колір, на дотик вона м'яка. Корольок – темно-помаранчевого кольору з коричневою м'якоттю. Шарон зазвичай великий, більше схожий на яблуко чи айву, яскраво-помаранчевого кольору із блискучою, глянцевою шкіркою.Терпкий смак має лише хурма, а корольок і шарон – ні.
Основне правило – якщо хурма дозріла, вона буде м’якою, а отже, і солодкою. Твердий плід буде терпким.
Водночас шарон і корольок можуть бути і твердими, й одночасно солодкими. Вибираючи шарон і корольок, дуже бажано, щоб колір у всіх плодів був насичений. Вважається, що корольок із більшим у діаметрі носиком – солодший.
Якщо хурма виявилася терпкою і не дуже солодкою, помістіть її на деякий час до морозилки. Тоді вона стане м'якшою, солодшою, а терпкість зникне.
Щоб хурма дозріла, покладіть її до пакету і потримайте кілька днів за звичайної кімнатної температури. Прискорити процес дозрівання може етилен, який активно виділяють яблука й банани. Тому якщо покласти до пакету з хурмою стигле яблуко чи банан, процес дозрівання прискориться.
Цукровий діабет належить до групи цивілізаційних хвороб. Вони тісно пов’язані з розвитком людства, способом життя та харчуванням. Кількість людей, які страждають на діабет, постійно зростає, передають Патріоти України. За прогнозами, до 2050 року ця хв...
Влітку спека є не лише приємним атрибутом відпочинку, а й викликом для власників автомобілів. Одна з ключових проблем, про яку часто забувають, це те, що паливо під впливом високих температур змінює свій об’єм. Сучасні водії часто прагнуть заправити ба...