Як визначити зрілість хурми, чому хурма буває терпкою, чим відрізняються хурма, корольок та шарон, передають Патріоти України.
Хурма – так зазвичай звикли називати різні сорти хурми: традиційну хурму, корольок і шарон – різна за зовнішнім виглядом, так само, як і різні сорти яблук.
Хурма має гострий кінчик і помаранчевий, насичений колір, на дотик вона м'яка. Корольок – темно-помаранчевого кольору з коричневою м'якоттю. Шарон зазвичай великий, більше схожий на яблуко чи айву, яскраво-помаранчевого кольору із блискучою, глянцевою шкіркою.Терпкий смак має лише хурма, а корольок і шарон – ні.
Основне правило – якщо хурма дозріла, вона буде м’якою, а отже, і солодкою. Твердий плід буде терпким.
Водночас шарон і корольок можуть бути і твердими, й одночасно солодкими. Вибираючи шарон і корольок, дуже бажано, щоб колір у всіх плодів був насичений. Вважається, що корольок із більшим у діаметрі носиком – солодший.
Якщо хурма виявилася терпкою і не дуже солодкою, помістіть її на деякий час до морозилки. Тоді вона стане м'якшою, солодшою, а терпкість зникне.
Щоб хурма дозріла, покладіть її до пакету і потримайте кілька днів за звичайної кімнатної температури. Прискорити процес дозрівання може етилен, який активно виділяють яблука й банани. Тому якщо покласти до пакету з хурмою стигле яблуко чи банан, процес дозрівання прискориться.
Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...
Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...