Ідеальний блиск та ніякої жовтизни на підвіконнях! Як і чим правильно мити вікна

Чисті вікна і підвіконня - гордість кожної господині, але очистити їх від розводів, жовтизни та інших забруднювачів завдання не з легких, передають Патріоти України.

Чим мити вікна?

Щоб вікна блищали можна скористатися як спецзасобами, так і народними методами. Найкраще зайнятися цим тоді, коли на скла не падають прямі сонячні промені, але при цьому зовні досить світло. Підійде Ранній Ранок, час перед заходом, хмарний день. Інакше через Сонця чистячі розчини будуть висихати швидше, ніж ви встигнете їх протерти, і помити вікна без розлучень на склі не вийде.

Для цього вам знадобиться:

  • Вода або мильний розчин. Використовується для видалення пилу, крапель дощу, жиру, сажі, комах.
  • Спецзасіб для миття скла, оцет або нашатир. Останній розбавляємо водою (на 1 літр досить 3 ст.л оцту). Також можна використовувати гель для миття посуду, яка прекрасно видаляє бруд і надає блиск скляній поверхні. Попередньо слід додати в засіб трохи води.
  • Скребок з поролоновою насадкою для видалення первинних забруднень, гумової для викрадення залишків вологи. Якщо на склі є залишки фарби, наклейки, потрібно скребок з металевим лезом. Коли фахівця пристосування під рукою немає, беремо паперові рушники або старі газети.
  • Ганчірка з мікрофібри. М'яка тканина не залишає подряпин на склі, при цьому добре вбирає вологу, дозволяє відполірувати скло до блиску.

Як помити вікна зовні?

Ні в якому разі не ризикуйте і не вилазьте з вікна в спробі дістати до найдальших кутів. Існує спеціальне обладнання, яке зробить цей процес більш комфортним і безпечним. Як мити вікна зовні за допомогою сучасних пристосувань:

  1. телескопічної швабри;
  2. магнітної щітки.

Спеціальна швабра може мати телескопічну ручку, яку для більшої зручності можна "підігнати" за розміром під ваші вікна. Наконечник вироби має поролонову і гумову частину, за допомогою яких розподіляється миючий засіб, зішкрібається бруд і видаляються розводи.

Чим відмити пластикові підвіконня?

Зазвичай підвіконня - це та деталь, на яку звертають увагу в останню чергу, однак пил там накопичується дуже швидко. На підвіконнях у господинь часто стоять квіти, там люблять спати кішки, розкладають свої іграшки діти.

На підвіконнях накопичується пил і зміг з вулиці, якщо вікно періодично відкривається. І якщо ви давно не приділяли йому уваги, можливо, зараз ви схопилися за голову і не розумієте, як відмити підвіконня. Навіть найсильніший бруд і пил можна відтерти звичайним мильним розчином, але доведеться добре попрацювати.

Питання чим мити пластикові підвіконня в домашніх умовах є дуже актуальним, в зв'язку з великим їх поширенням. Відмити підвіконня пластикового вікна краще спеціально призначеними для цього матеріалу засобами. Вони не містять речовин, що дряпають і роз'їдають м'який пластик. Сильні забруднення можна обережно протерти розчинником, але не перестарайтеся, він може і розплавити пластик.

Чим вивести жовті плями на підвіконні?

Пластик легко жовтіє, якщо за ним неправильно доглядати. Щоб відмити пластикове підвіконня, потрібно спочатку його протерти від зовнішнього бруду: протерти пил, потім витерти сухою ганчіркою (бажано тканиною з мікрофібри). Після цього жовтизну можна вивести слабким розчинником.

Відмити пожовклі пластикові вікна можна точно таким же способом, як і підвіконня. Акуратно протерти від пилу, потім обробити очищувачем пластика. Або використовувати магазинні засоби, але без абразивних частинок.

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...

Доступні всім! Кардіолог назвав фрукти та ягоди, які сприятливо впливають на кров’яний тиск

четвер, 25 квітень 2024, 8:45

Фрукти є цінним джерелом поживних речовин, важливих для здоров’я серця, таких як клітковина, калій і антиоксиданти, передають Патріоти України. Якщо у вас виявлено високий кров’яний тиск, кардіолог Девід Сабгір, доктор медичних наук, радить включати до...