Новорічна ялинка - це та частина різдвяної казки, яка робить свято у всіх сенсах яскравішим і світлішим. Запах живої ялини ні з чим не зрівняється! Але як зробити так, щоб ялинка не обсипалася і стояла довго? Є кілька простих хитрощів, які потрібно взяти на замітку, радять Патріоти України.
При цьому головна проблема живої ялини або сосни – це втрата голок. Вони розлітаються по всій кімнаті, і багато господинь скаржаться, що вимітати їх із усіх куточків будинку доводиться потім мало не до березня-місяця.
Життя новорічних зелених красунь недовге:
Насправді запобігти цьому можна ще на етапі покупки: варто попросити продавця прямо при вас обрізати стовбур дерева. Або зробити це вдома самому.
Це як із підрізуванням стебел у квітів: свіжозрізаний стовбур буде краще вбирати вологу з підставки з водою - і, відповідно, саме дерево довше залишиться свіжим і зеленим.
Можна самому зробити розчин, щоб ялинка довго стояла: в воду досить додати сіль разом із цукром – і у вас є готове добриво для ялинки або сосни.
Пропорції на відро наступні:
Іноді ще додають кілька мідних монет.
Якщо більше довіряєте готовим сумішам, то в воду рекомендується додати такі стимулятори, як "Циркона", "Органік баланс", "Епін", деякі вибирають "Рибав-Екстра". У цьому випадку кількість речовини визначається згідно з інструкцією.
Найкращою основою вважається пісок (причому вологий, його періодично поливають), але і такий наповнювач відра для ялини або сосни можна замінити – гравієм або звичайною землею.
Ще один невеликий лайфхак: замість підставки або відра з піском можна у відро з ялиною поставити по колу пластикові пляшки, наповнені водою (для ваги). У центр між пляшками і встановлюють ялинку - а порожнечі декорують шматками тканини.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...