Є секрет! Як правильно заморозити хліб, щоб залишався свіжим тижнями

Хліб без консервантів та харчових добавок не може зберігатись більше 4-5 днів, передають Патріоти України.

Зберегти свіжу випічку вийде, якщо правильно заморозити виріб, щоб не втратити його корисні властивості. Заморозка хліба – нескладне заняття, якщо знати, який хліб можна заморожувати і як це робити правильно.

Який хліб найкраще підходить для заморожування

Можна брати будь-які види хліба, булочок та пирогів, включаючи бутерброди. Найменше підходять для заморожування багети та чіабатта, після заморожування ці вироби втрачають хрусткість і не виглядають апетитно.

Як заморозити хліб правильно

Нарізаємо випічку шматочками, кожен загортаємо окремо в плівку і кладемо в пакет із блискавкою.

Бажано позбавитися повітря в пакеті, але зробити це потрібно максимально акуратно, не натискаючи на хліб. Тепер хліб можна відправити в морозилку і використовувати при необхідності.

Термін зберігання хліба в холодильнику

Можуть змінюватись від 1 до 8 місяців. Але краще вживати заморожений хліб упродовж 40-60 днів.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Який хліб найкращий для здоров'я і не шкодить фігурі

вівторок, 23 липень 2024, 20:00

У харчуванні українців хліб здавна відіграє надзвичайно важливу роль. Але останнім часом цей продукт часто демонізують, нарікаючи, що він шкідливий для фігури та організму. Хоча дійсно існує такий хліб, який потрібно вживати якомога менше, є також і бе...

Варто включити в раціон! Названо продукти, які підтримують роботу мозку

вівторок, 23 липень 2024, 19:00

Щоб зберегти свій мозок здоровим і гострим, важливо звертати увагу на свої харчові звички. Нещодавні дослідження підтверджують, що регулярне вживання чаю, фруктів та овочів сприяє підтримці когнітивних функцій, передають Патріоти України. Включення цих...