Є секрет! Як правильно заморозити хліб, щоб залишався свіжим тижнями

Хліб без консервантів та харчових добавок не може зберігатись більше 4-5 днів, передають Патріоти України.

Зберегти свіжу випічку вийде, якщо правильно заморозити виріб, щоб не втратити його корисні властивості. Заморозка хліба – нескладне заняття, якщо знати, який хліб можна заморожувати і як це робити правильно.

Який хліб найкраще підходить для заморожування

Можна брати будь-які види хліба, булочок та пирогів, включаючи бутерброди. Найменше підходять для заморожування багети та чіабатта, після заморожування ці вироби втрачають хрусткість і не виглядають апетитно.

Як заморозити хліб правильно

Нарізаємо випічку шматочками, кожен загортаємо окремо в плівку і кладемо в пакет із блискавкою.

Бажано позбавитися повітря в пакеті, але зробити це потрібно максимально акуратно, не натискаючи на хліб. Тепер хліб можна відправити в морозилку і використовувати при необхідності.

Термін зберігання хліба в холодильнику

Можуть змінюватись від 1 до 8 місяців. Але краще вживати заморожений хліб упродовж 40-60 днів.

Джерело: ПростоВей

Все просто! Як знежирити кухонні шафи

п’ятниця, 28 листопад 2025, 7:45

Жирні відкладення на кухонних шафах з'являються швидше, ніж ви думаєте. Пара, що піднімається від каструль, бризки олії та частинки жиру, що переносяться повітрям, осідають на фасадах шаф, роблячи їх липкими, тьмяними та важкими для очищення, передають...

Народні прикмети на 28 листопада, традиції та заборони на Сойкін день

п’ятниця, 28 листопад 2025, 7:08

28 листопада за новим церковним календарем згадують святого сповідника Стефана Нового. У народному календарі - Сойкін день. . ***. Преподобномученик Стефан Новий народився 715 року в Константинополі. Це були часи, коли у Візантійській імперії панувало ...