Є секрет! Як правильно заморозити хліб, щоб залишався свіжим тижнями

Хліб без консервантів та харчових добавок не може зберігатись більше 4-5 днів, передають Патріоти України.

Зберегти свіжу випічку вийде, якщо правильно заморозити виріб, щоб не втратити його корисні властивості. Заморозка хліба – нескладне заняття, якщо знати, який хліб можна заморожувати і як це робити правильно.

Який хліб найкраще підходить для заморожування

Можна брати будь-які види хліба, булочок та пирогів, включаючи бутерброди. Найменше підходять для заморожування багети та чіабатта, після заморожування ці вироби втрачають хрусткість і не виглядають апетитно.

Як заморозити хліб правильно

Нарізаємо випічку шматочками, кожен загортаємо окремо в плівку і кладемо в пакет із блискавкою.

Бажано позбавитися повітря в пакеті, але зробити це потрібно максимально акуратно, не натискаючи на хліб. Тепер хліб можна відправити в морозилку і використовувати при необхідності.

Термін зберігання хліба в холодильнику

Можуть змінюватись від 1 до 8 місяців. Але краще вживати заморожений хліб упродовж 40-60 днів.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Як та коли приймати вітамінні добавки, щоб вони принесли максимум користі

неділя, 27 квітень 2025, 12:28

Здорове та збалансоване харчування - найкращий спосіб задовольнити потреби організму у поживних речовинах. Водночас іноді виникає потреба у додатковому прийомі вітамінів і мінералів. Особливо це стосується вітаміну D у холодні сезони або у разі підтвер...

Розставлено крапки над "і": Чи правда, що кава зневоднює

неділя, 27 квітень 2025, 11:59

У кавоманів часто виникає запитання, чи справді вона зневоднює організм. Видання RealSimple спробувало відповісти на це питання у своїй статті та розповіло, як саме впливає ваша улюблена ранкова чашка на рівень гідратації, передають Патріоти України з...