
Багато хто любить цю страву, яку називають смачною, ситною і вкрай практичною. Вони швидко варяться і довго зберігаються у морозилці. Є п’ять корисних порад, які допоможуть приготувати найкращі пельмені у житті, передають Патріоти України.
Насамперед слід пам’ятати, що пельмені варяться 5-7 хвилин після випливання на поверхню окропу.
Слід використовувати 1,5 л води на 500 г пельменів із м’ясом. Можна використовувати ще більше води, тоді ймовірність того, що вони злипнуться, наблизиться до нуля.
У каструлю набирають 1,5-2 л води, потім додають туди 2-3 сухого лаврового листа та 2-3 горошини перцю, солять за смаком (приблизно 1-1,5 ч. л.).
Після закипання у воду поміщають 500 г заморожених пельменів і постійно акуратно помішують для того, щоб вони не злиплися в одну кулю.
Після того, як пельмені спливуть на поверхню води, слід зменшити вогонь до мінімуму. Варять 5-7 хвилин залежно від розміру пельменів. Потім дістають шумівкою або виливають вміст каструлі в друшляк.
У тарілку для кращого смаку додають добрий шмат вершкового масла, а мелений перець покращить страву ще більше.
Щоб пельмені не злиплися, їх не слід розморожувати. Для повної впевненості додають 1 ст. л. олії в киплячу воду.
Є безліч варіацій подачі пельменів:
Чимало людей почали користуватись сервісом штучного інтелекту від компанії OpenAI ChatGPT, як своїм стандартним пошуковиком. Але значна кількість користувачів при цьому скаржиться, що онлайн-помічник нерідко видає неякісні відповіді, передають Патріоти...
Християни східного обряду 10 грудня за новим стилем вшановують мучеників Міни, Єрмогена, блаженного Іона та блаженної Ангелини. За старим стилем 10 грудня вшановували Романа Антіохійського. За життя він був великим цілителем. Святому Роману моляться пр...