Багато хто любить цю страву, яку називають смачною, ситною і вкрай практичною. Вони швидко варяться і довго зберігаються у морозилці. Є п’ять корисних порад, які допоможуть приготувати найкращі пельмені у житті, передають Патріоти України.
Насамперед слід пам’ятати, що пельмені варяться 5-7 хвилин після випливання на поверхню окропу.
Слід використовувати 1,5 л води на 500 г пельменів із м’ясом. Можна використовувати ще більше води, тоді ймовірність того, що вони злипнуться, наблизиться до нуля.
У каструлю набирають 1,5-2 л води, потім додають туди 2-3 сухого лаврового листа та 2-3 горошини перцю, солять за смаком (приблизно 1-1,5 ч. л.).
Після закипання у воду поміщають 500 г заморожених пельменів і постійно акуратно помішують для того, щоб вони не злиплися в одну кулю.
Після того, як пельмені спливуть на поверхню води, слід зменшити вогонь до мінімуму. Варять 5-7 хвилин залежно від розміру пельменів. Потім дістають шумівкою або виливають вміст каструлі в друшляк.
У тарілку для кращого смаку додають добрий шмат вершкового масла, а мелений перець покращить страву ще більше.
Щоб пельмені не злиплися, їх не слід розморожувати. Для повної впевненості додають 1 ст. л. олії в киплячу воду.
Є безліч варіацій подачі пельменів:
З наближенням Дня всіх святих та Дня поминання померлих люди починають активно готувати могили. Але не всі знають, які предмети не варто приносити, щоб не накликати невдачу та негативну енергію, передають Патріоти України. Кароліна Возняк наголошує, що...
Сніданок задає тон всьому дню, тому важливо обирати продукти, що підтримують здоров’я та енергію. На жаль, деякі звичні страви можуть, навпаки, завдати шкоди організму, якщо їсти їх регулярно, передають Патріоти України. Дієтологи виділили кілька проду...