
Хоча кавуни можуть здаватися дуже схожими, вони ледь помітно відрізняються за зовнішнім виглядом, і саме ці деталі можуть розповісти вам найбільше. Солодкий кавун зазвичай має темно-зелену шкірку з чітко позначеними смужками. Якщо вона матова, а не блискуча, це хороший знак, оскільки він свідчить про стиглість. Форма також важлива: найкращі кавуни кругліші. А довгасті зазвичай більш водянисті та менш солодкі, пише zielony.onet.pl, передають Патріоти України.
Кожен кавун має характерну пляму на шкірці — місце, яким він лежав на землі під час дозрівання. Якщо ця пляма кремово-жовта або навіть помаранчева, це означає, що кавун довго й природним чином дозрівав на сонці. Біла або дуже бліда пляма — це сигнал того, що плід був зібраний занадто рано і може бути менш солодким.
Хороший, стиглий кавун видає глухий резонансний звук — ніби всередині нього напружена пружність. Якщо звук більш глухий або металевий, це ознака того, що плід може бути перестиглим або водянистим.
У деяких кавунів ще є плодоніжка — і це також багато говорить про стиглість. Суха, коричнева свідчить про те, що плід встиг дозріти до того, як його зірвали. Зелена плодоніжка — кавун зібрали занадто рано.
Чай здатний знижувати засвоєння заліза з їжі, і це особливо важливо враховувати людям, схильним до дефіциту заліза. Про це пише Verywell health, передають Патріоти України. Експерти стверджують, що чай може зменшувати поглинання заліза в кишківнику май...
Ранкова кава може здатися ідеальним початком дня, але нове дослідження показує, що вона може погіршити симптоми хронічного болю. Про це пише dailymail, передають Патріоти України. Дослідження виявило, що вживання великої кількості кави, ймовірно, призв...