Їжте картоплю й худніть! Несподівана порада експерта

Багато хто вважає картоплю ворогом стрункої фігури, але дієтологи переконують у зворотному. Якщо готувати її правильно - вареною чи запеченою, без жиру та важких соусів, - вона може стати ідеальним продуктом у дієті для схуднення, передають Патріоти України.

За словами експерта з харчування Кароля Печки, картопля має високий індекс ситості та низьку калорійність, тому допомагає довше відчувати насичення й легше контролювати апетит.

Дієтолог поділився трьома простими порадами, які допоможуть у боротьбі із зайвою вагою:

  1. Вечеряйте картоплею частіше, ніж крупами, рисом чи макаронами — так ви швидше насититеся та з’їсте менше калорій.
  2. Пийте 3–4 чашки кави або чаю щодня — це природно знижує апетит і прискорює обмін речовин.
  3. Виключіть солодкі напої, навіть фруктові соки — у них прихована велика кількість легкозасвоюваного цукру.

Кароль Печка, який має понад 380 тисяч підписників в Instagram, наголошує: суворі дієти не працюють. Натомість правильне харчування, багате на білок і складні вуглеводи, разом із фізичною активністю та питним режимом дає стійкий результат без ефекту «йо-йо».

Експерт додає, що схуднення не обов’язково пов’язане з відмовою від улюбленої їжі. Головне — дотримуватися балансу: 80% корисних і поживних продуктів та 20% — тих, без яких складно обійтися.

Не робіть помилок! Ветеринари назвали популярний інгредієнт святкових страв, небезпечний для собак

п’ятниця, 12 грудень 2025, 13:09

Ветеринарні спеціалісти закликають власників собак уважно стежити за святковим меню: поширений інгредієнт, який додають у начинки, соуси та ковбаски, може бути небезпечним для тварин. Про це повідомило видання Express, передають Патріоти України. Йдеть...

Не робіть помилок! Які вітаміни не можна поєднувати

п’ятниця, 12 грудень 2025, 12:45

Багато хто з нас щодня приймає вітаміни або окремі добавки, прагнучи зміцнити своє здоров’я та заповнити дефіцит необхідних поживних речовин, передають Патріоти України. Вітаміни та мінерали — це життєво важливі органічні сполуки, необхідні для нормаль...