
Апельсини, лимони, грейпфрути та мандарини — джерело вітаміну C, антиоксидантів і гарного настрою. Але, попри користь, цитрусові можуть завдати шкоди, якщо вживати їх без міри або при певних проблемах зі здоров’ям, передають Патріоти України.
Кислоти, що містяться у цитрусових, подразнюють слизову шлунка, підвищують кислотність і можуть викликати біль, печію або загострення захворювання.
Цитрусові стимулюють вироблення шлункового соку, що може перевантажити підшлункову залозу і спричинити запалення.
Ці фрукти — сильні алергени. Вони часто викликають висип, свербіж, почервоніння або навіть набряки у чутливих людей.
Хоча цитрусові містять природний цукор, його кількість може бути надмірною при неконтрольованому вживанні. Особливо обережно слід ставитися до солодких сортів апельсинів і мандаринів.
Грейпфрут особливо небезпечний: він може змінювати дію деяких препаратів — від серцевих до антидепресантів. Це може спричинити серйозні побічні ефекти.
Шведські науковці зафіксували зв’язок між регулярним споживанням жирного сиру та нижчим ризиком розвитку деменції. За результатами довгострокового дослідження, люди, які щодня з’їдали щонайменше 50 грамів сиру з вмістом жиру понад 20%, рідше стикалися ...
Головними ворогами серця є жирна їжа, сидячий спосіб життя, куріння та алкоголь. Однак нові наукові дані свідчать, що фінансові труднощі - страх не мати можливості купити продукти або оплатити рахунки – "зношують" серце швидше, ніж шкідливі звички, пер...