Кращий сусід солодкого перцю! Що посадити поряд, щоб урожай був ароматним та соковитим

Солодкий перець - вибаглива культура, яка дуже любить тепло, а також вдале сусідство. Досвідчені городники розповіли, що найкраще посадити поряд із болгарським перцем, щоб він виріс ароматним та соковитим, передають Патріоти України.

Що посадити поряд із перцем?

  • Найкращим сусідом солодкого перцю є базилік. Існує понад 50 видів цієї рослини (класична, лимонна, гвоздична, карамельна, крупнолистова, м'ятна і т.д.), які можна посадити між кущами перцю. Завдяки своїй особливості базилік подарує своєму сусідові неймовірно насичений аромат і зробить ще солодшим та соковитішим. Ця ароматна трава також захистить урожай від шкідників, відлякуючи мух, комарів та трипс.
  • Відмінним компаньйоном перцю будуть помідори, оскільки обидві ці культури потребують однакових умов вирощування та догляду. За компанію до них можна підсадити і баклажан.
  • Поруч із перцем можна посадити кріп і коріандр, які стануть на захист від комах. Попелиця не потурбує перці, а натомість залучаться такі корисні комахи, як божа корівка і златоглазка звичайна.
  • Римська ромашка, посаджена дуже близько до перцевих кущів, збільшить опір рослини до хвороб.
  • Чорнобривці захистять перці від немадод і нейтралізують грибки, що знищують урожай.
  • Майоран, орегано, зелена цибуля та петрушка відмінні компаньйони перцю, які не заважатимуть та не шкодитимуть його зростанню.
  • Цибуля та часник, завдяки своїм фітонцидним властивостям, універсальна культура, яка приживеться поряд із усіма культурами, включаючи болгарський перець.
  • Деякі городники садять між кущами перцю гарбуз, але потрібно виділити більше місця, щоб листя кущів не затіняли свого сусіда.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...