Лайфхак для справжніх господинь: Як зберегти в борщі насичений червоний колір буряка - найпростіші способи

Правильний український борщ має бути таким, аби, по-перше, ложка стояла, а по-друге, насиченого червоного бурякового кольору. Однак пігмент з овоча втрачається при варінні, і часто на виході ми отримуємо вариво дивного жовтуватого кольору. Як цього уникнути, зазначають Патріоти України..

Дієві способи, як зробити ваш борщ яскравим

  1. Запечіть буряк у фользі у духовці заздалегідь. Натріть овоч на терці і покладіть у каструлю з борщем наприкінці готування. Так буряк буде готовий і не встигне втратити свій колір.
  2. Пасеруйте моркву, цибулю і буряк окремо. Таким чином буряк збереже свій відтінок, а не забарвить інші овочі.
  3. Якщо звикли пасерувати все разом - можна і так. Але в кінці готування додайте в борщ трохи бурякового соку.
  4. Яскраво-червоним буряк залишиться завдяки кислоті. Під час пасерування додайте в сковороду ложку лимонного соку, або кілька крапель оцту.
  5. Додайте в сковорідку під час обсмаження буряка ложку вершкового масла, це зробить його колір більш насиченим.
  6. Можна додати в буряк при пасеруванні трохи цукру і томатної пасти, аби зберегти колір.
  7. Буряк можна перед додаванням у каструлю потушкувати в розсолі - огірковому, томатному, капустяному. Це і колір збереже і пікантності додасть.

Звісно важливо, щоб буряк був правильним. Для найкрасивішого у світі борщу варто взяти свіжий салатний буряк.

Справа Порошенка: "Притягнення до відповідальності колишніх високопосадовців - світова практика", - Снєгирьов

четвер, 27 січень 2022, 23:00

Також зауважу, що притягнення до кримінальної відповідальності колишніх чиновників, якщо для цього дійсно є підстави, – нормальна загальносвітова практика. Політичні переслідування чи боротьба з корупцією у вищих ешелонах влади? Про справу Порошенка ос...

Хіти тижня. Страва буде ідеальною і менш калорійною: Чим можна замінити хліб у фарші для котлет

четвер, 27 січень 2022, 18:00

Замість хліба у фарш для котлет можна додати манку. Однієї ложки буде достатньо, щоб загустити котлетну масу та збільшити кількість фаршу у півтора рази. Замість хліба можна додати у фарш для котлет відварену картоплю, розім'яту в пюре. Кабачок замість...