Коли необхідно за короткий термін перетворити не зовсім молодий шмат м’яса на ніжний і смачний, скористайтеся продуктами-помічниками й цими порадами, передають Патріоти України.
Гірчиця. Намазавши нею м’ясо на кілька годин або якщо шматочки невеликі, то на 20 хв, в результаті матимете пікантне м’яке м’ясо. Можна запікати, можна смажити.
Алкоголь. У вині – замочуємо на ніч, у пиві – відразу тушкуємо, горілку (50-100 г) додаємо в м’ясо, яке вже готується. Алкоголь під час термообробки випарується, тому не бійтеся, що він зашкодить.
Розсіл (огірковий, капустяний). Замаринувавши у ньому м’ясо, не додавайте солі, щоб не пересолити.
Мінеральна вода. Класичний розм’якшувач твердих волокон м’яса. Краще вибирати лікувально – столову, на кшталт «Боржомі».
Крохмаль. Якщо вимочити м’ясо у воді з розведеним у ній крохмалем, соковиті шматочки з рум’яною шкірочкою гарантовані!
Кефір. Змішуємо кисломолочний продукт з прянощами та заливаємо на кілька годин м’ясо.
Соєвий соус. Замариноване у ньому на 1-2 години м’ясо стане оригінального темного кольору, з характерним присмаком і м’яким.
Сік (лимонний, ананасовий, гранатовий). Це чудові пом’якшувачі, але замочувати в них потрібно не недовго, щоб не отримати протилежний результат.
Експериментуйте з маринадами – і ви обов’язково знайдете те, що вам смакуватиме. А найголовніше – м’ясо буде м’яким і соковитим!
Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...
Під час сну вночі люди можуть поводитись дуже незвичним чином. Сміятись, щось белькотіти і навіть цілком чітко щось говорити, передають Патріоти України. Це явище в науці має назву сомнілоквія, і воно вважається досить поширеним у людській популяції. Я...