Коли необхідно за короткий термін перетворити не зовсім молодий шмат м’яса на ніжний і смачний, скористайтеся продуктами-помічниками й цими порадами, передають Патріоти України.
Гірчиця. Намазавши нею м’ясо на кілька годин або якщо шматочки невеликі, то на 20 хв, в результаті матимете пікантне м’яке м’ясо. Можна запікати, можна смажити.
Алкоголь. У вині – замочуємо на ніч, у пиві – відразу тушкуємо, горілку (50-100 г) додаємо в м’ясо, яке вже готується. Алкоголь під час термообробки випарується, тому не бійтеся, що він зашкодить.
Розсіл (огірковий, капустяний). Замаринувавши у ньому м’ясо, не додавайте солі, щоб не пересолити.
Мінеральна вода. Класичний розм’якшувач твердих волокон м’яса. Краще вибирати лікувально – столову, на кшталт «Боржомі».
Крохмаль. Якщо вимочити м’ясо у воді з розведеним у ній крохмалем, соковиті шматочки з рум’яною шкірочкою гарантовані!
Кефір. Змішуємо кисломолочний продукт з прянощами та заливаємо на кілька годин м’ясо.
Соєвий соус. Замариноване у ньому на 1-2 години м’ясо стане оригінального темного кольору, з характерним присмаком і м’яким.
Сік (лимонний, ананасовий, гранатовий). Це чудові пом’якшувачі, але замочувати в них потрібно не недовго, щоб не отримати протилежний результат.
Експериментуйте з маринадами – і ви обов’язково знайдете те, що вам смакуватиме. А найголовніше – м’ясо буде м’яким і соковитим!
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...