Лише спробуйте! Продукти, що зроблять м’яким будь-яке м’ясо

Коли необхідно за короткий термін перетворити не зовсім молодий шмат м’яса на ніжний і смачний, скористайтеся продуктами-помічниками й цими порадами, передають Патріоти України.

Подробиці

Гірчиця. Намазавши нею м’ясо на кілька годин або якщо шматочки невеликі, то на 20 хв, в результаті матимете пікантне м’яке м’ясо. Можна запікати, можна смажити.
Алкоголь. У вині – замочуємо на ніч, у пиві – відразу тушкуємо, горілку (50-100 г) додаємо в м’ясо, яке вже готується. Алкоголь під час термообробки випарується, тому не бійтеся, що він зашкодить.

Розсіл (огірковий, капустяний). Замаринувавши у ньому м’ясо, не додавайте солі, щоб не пересолити.

Мінеральна вода. Класичний розм’якшувач твердих волокон м’яса. Краще вибирати лікувально – столову, на кшталт «Боржомі».

Крохмаль. Якщо вимочити м’ясо у воді з розведеним у ній крохмалем, соковиті шматочки з рум’яною шкірочкою гарантовані!

Кефір. Змішуємо кисломолочний продукт з прянощами та заливаємо на кілька годин м’ясо.

Соєвий соус. Замариноване у ньому на 1-2 години м’ясо стане оригінального темного кольору, з характерним присмаком і м’яким.

Сік (лимонний, ананасовий, гранатовий). Це чудові пом’якшувачі, але замочувати в них потрібно не недовго, щоб не отримати протилежний результат.

Експериментуйте з маринадами – і ви обов’язково знайдете те, що вам смакуватиме. А найголовніше – м’ясо буде м’яким і соковитим!

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чому не можна дарувати годинники - стародавня прикмета, у яку досі вірять

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 23:10

Багато людей переконані, що годинник - один із найнебезпечніших подарунків. Хоча на перший погляд це практична і стильна річ, у народі існує безліч прикмет, які пов’язують цей подарунок із розлукою, сварками й навіть нещастями, передають Патріоти Украї...

Повернення коштів і чарджбеки: як захистити бізнес від шахрайства та зберегти репутацію

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 19:05

Повернення коштів — нормальна частина сервісу, а чарджбек (спір по транзакції через банк клієнта) — ризик для доходу й репутації. Якщо поверненнями ви керуєте самі, то чарджбек б’є по комісіях, підвищує «ризиковий» рейтинг мерчанта і може призвести до ...