Має знати кожен: Названо фрукти з високим і низьким вмістом цукру

Через прагнення до здорового харчування та обмеження в раціоні вуглеводів, багато людей почали замислюватися про те, чи дійсно фрукти корисні для здоров'я, передають Патріоти України.

Доктор Монтс Фольч, експерт в області харчування та дієтології, стверджує, що фрукти – це здорова їжа. Однак багато що залежить від їхньої кількості, виду та якості. Важливо пам'ятати, що в багатьох з них міститься велика кількість цукру.

Фрукти з високим вмістом цукру на 100 г:

  • Фініки – 63,95 г
  • Інжир – 16,26 г
  • Виноград – 16,25 г
  • Манго – 13,66 г
  • Вишня – 12,82 г
  • Банан – 12,13 г
  • Мандарин – 10,58 г
  • Яблуко – 10,31 г

Фрукти з низьким вмістом цукру на 100 г:

  • Авокадо – 0,70 г
  • Лимон – 2,50 г
  • Чорниця – 4,04 г
  • Малина – 4,42 г
  • Полуниця – 4,89 г
  • Кавун – 6,20 г
  • Грейпфрут – 7,00 г
  • Мускусна диня – 7,86 г

Фрукти та діабет

За словами експерта, люди, у яких підвищений рівень цукру в крові або підтверджений діабет, повинні їсти щонайменше три порції фруктів на день, поєднуючи з іншими продуктами, оскільки вплив цукру на організм в такому випадку сильно відрізняється. Це також стосується тих, хто має надлишкову вагу або страждає від ожиріння.

Фруктові смузі та соки

Незважаючи на свою популярність, смузі представляють собою певний ризик, тому що при подрібненні фруктів не завжди зрозуміла їхня кількість, яка вживається. Таким чином, організм може отримувати більше цукру.

Щоб не перевищувати його кількість, краще поєднувати різні фрукти та овочі. Завдяки цьому легко створити коктейль з вітамінів, мінералів, мікроелементів, води, клітковини та антиоксидантів.

Однак, щоб дотримуватися здорового харчування, не варто перевищувати 150 мл соків на день (домашніх або магазинних, але з відновлених концентратів). Що стосується нектарів та інших фруктових напоїв, які не містять 100 % фруктів, незалежно від того, додано в них цукор чи ні, краще їх уникати.

Також потрібно їсти фрукти зі шкіркою, оскільки вона забезпечує клітковиною, яка допомагає регулювати засвоєння фруктози організмом.

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...