Може влетіти в копійку! Чому небезпечно їздити із майже порожнім баком

Щоб уникнути багатьох проблем, водіям радять завжди тримати рівень пального вище чверті бака і планувати заправку свого авто заздалегідь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Експлуатація авто з мінімальною кількістю пального в баку та індикатором, що горить, на приладовій панелі може обернутися серйозними проблемами та недешевим ремонтом.

Їздити із напівпорожнім баком небезпечно не лише з тієї причини, що можна зупинитись посеред дороги далеко від АЗС. Також це загрожує пошкодженням паливного насоса, оскільки при низькому рівні пального цей елемент працює в умовах підвищеного навантаження, що призводить до його перегрівання та виходу з ладу, пише Motor Media Review.

Крім того, на дні бензобаку часто накопичуються осад та бруд, які за низького рівня палива потрапляють у систему його подачі. Хоча паливні фільтри і запобігають попаданню великих частинок у силовий агрегат, регулярна їзда на напівпорожньому баку може призвести до засмічення фільтрів та форсунок, а також погіршення роботи двигуна та зниження його продуктивності.

Щоб уникнути таких проблем, водіям радять завжди тримати рівень пального вище чверті бака і планувати заправку свого залізного коня заздалегідь. Це дозволить автовласнику уникнути непотрібних витрат та продовжити термін служби авто.

Дачникам на замітку! Що посадити біля винограду, щоб отримати хороший врожай

четвер, 24 квітень 2025, 18:30

Якщо у вас невелика ділянка, то організувати окреме місце для кожної культури складно. Однак деякі рослини, кущі та дерева можна садити поряд. Що посадити біля винограду, якщо ви хочете потім отримати соковиті та великі ягоди — читайте в матеріалі ТСН....

А ви це знали? Що не можна готувати в алюмінієвих каструлях

четвер, 24 квітень 2025, 16:47

Алюмінієві каструлі є майже на кожній кухні. Вони легкі, зручні й недорогі. Але не все можна в них готувати. Деякі продукти можуть зіпсувати і смак страви, і сам посуд. Щоб уникнути помилок, варто знати, які страви алюміній не "любить". Редакція FoodOb...