Народні прикмети 24 жовтня Як зберегти жіночу красу та якою буде зима

Православні віряни 24 жовтня вшановують пам'ять святого апостола Пилипа. Він проповідував християнство та зцілював хворих та немічних людей.

Люди вважали, що у цей день стає холодніше, а на дорогах з'являється розпусниця - багнюка та ожеледиця. Вона заважала роботі селян. Однак вони все одно займалися своїми справами.

"Пилип до печі прилип, а дороги дощем розмило", – казали у народі. Предки сьогодні везли на млин зерно, щоб намолоти крупу та борошно.

Жінки займалися домашніми стравами та випікали смаколики. Готували пироги з ягодами або грибами.

Якщо сьогодні повний місяць, то люди не починали нову роботу, а намагалися завершити стару. Вірували, що жінки повинні спати подалі від місячних променів, щоб зберегти красу.

Народні прикмети:

- Домашня птиця ховає голову під крило - до холоду.

- Ясний місяць - буде мороз.


Секрет досвідчених господинь! Як врятувати рідке картопляне пюре всього одним інгредієнтом

неділя, 28 квітень 2024, 10:07

Надто густе пюре виглядає неапетитним. Надто рідке - викликає неоднозначні враження. Ідеальна консистенція - помірна густота, передають Патріоти України. В цьому випадку страва стає ніжна та м’яка. Таке пюре з картоплі хочеться їсти самому та пригощати...

Чим замінити олію при заправці вінегрету - проста хитрість, яка зробить страву смачнішою

неділя, 28 квітень 2024, 9:07

Господині, які звикли готувати вінегрет за класичним рецептом, завжди використовують звичайну соняшникову олію для заправки, передають Патріоти України. Однак існує ще варіант оригінальної заправи, яка допоможе змінити смак звичної страви на краще. Для...