Наслідки бувають дуже серйозними! Чому брудний одяг не можна зберігати у пральній машині

Здається, геніальний лайфхак, як зекономити місце у ванній кімнаті, існує: потрібно просто класти брудний одяг одразу у пральну машинку. При цьому не доведеться купувати громіздкі корзини та ємності для зберігання речей, передають Патріоти України.

Якщо робити це щодня, можна по заповненню барабана визначити, що настав час прання. Хоча це може здатися нешкідливою практикою, насправді вона може мати деякі негативні наслідки. Зберігання брудного одягу в пральній машині може призвести до поширення бактерій і появи цвілі, кажуть експерти House Digest.

Наукові дослідження

Вологі умови всередині пральної машини створюють ідеальне середовище для розмноження бактерій, особливо якщо класти в барабан мокрі рушники та одяг, вологий від поту.

Відповідно до дослідження, опублікованого GMS Hygiene and Infection Control, бактерії краще виживають у вологому середовищі. Крім того, дослідження, опубліковане Applied and Environmental Microbiology, виявило, що бактерії, які присутні в брудній білизні, можуть включати кишкову паличку та сальмонелу.

Тому, зберігаючи забруднений одяг у вологій пральній машині, мікроби розмножуються як на текстильних виробах, так і всередині приладу, що може легко спричинити певні захворювання. Інколи це також є причиною того, що неприємні запахи лишаються на білизні навіть після прання.

Чому з'являється пліснява

Темне вологе середовище є найідеальнішими умовами для розвитку цвілі. Навіть якщо пральні машини залишаються порожніми, існує ймовірність появи грибкових спор.

Дослідження 2015 року, опубліковане Fungal Biology, показало, що 79% із протестованих порожніх пральних машин, містили певний тип грибків. Оскільки гумова прокладка створена для запобігання розливанню води, вона непроникна. Однак ця особливість також утримує вологу в темному та герметичному просторі, що спричиняє розвиток цвілі. Тому рекомендується залишати дверцята відчиненими, навіть коли прилад не використовується, щоб забезпечити доступ повітря.

Чим більше одягу буде зберігатися у барабані пральної машини, тим вищий ризик розвитку грибкових спор.

Цвіль може спровокувати низку проблем зі здоров’ям, як-от симптоми алергічної реакції та подразнення шкіри, проблеми з дихальними шляхами тощо.

Де краще зберігати брудний одяг

Неприятливих наслідків можна легко уникнути, зберігаючи брудний одяг у добре провітрюваній корзині поруч із пральною машиною. Найкраще підійдуть плетені корзини, виготовлені з матеріалу, що забезпечує повітропроникність.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...