Навіщо нагрівати нову сковорідку перед використанням - хитрощі, про які багато хто не знає

Для багатьох господинь придбання сковороди є відповідальним кроком, адже такий кухонний інвентар часто використовується і коштує недешево. Однак після покупки дуже важливо правильно підготувати сковороду до експлуатації - це допоможе продовжити термін служби виробу та позбавить деяких негативних моментів, передають Патріоти України.

Справа в тому, що на сковорідках присутній герметик і тимчасове технічне мастило. Звичайне миття не допоможе видалити цей шар, тому підготовка до першого використання потрібна більш ретельна. Розповімо про ці тонкощі разом з Ukr.Media.

Як підготувати сковороду до використання

Для початку промийте сковороду вручну. Для цього можна використовувати будь-який засіб для посуду та губки.

Вироби з чавуну наповніть гарною рослинною олією і просмажте на плиті протягом однієї хвилини – ці дії допоможуть прибрати всі шкідливі речовини на поверхні та створять антипригарний шар. Сковороду з антипригарним покриттям теж потрібно прожарити при температурі до 200°C, але без олії.

Після цього посуд потрібно охолодити. Увага: прискорювати процес холодною водою охолоджують. Холодною водою прискорювати процес не можна. Коли сковорода охолоне, помийте її м’якою губкою та мийним засобом для посуду в теплій воді.

Миючий робот пилотяг – сучасний помічник для чистоти у домі

четвер, 20 листопад 2025, 14:00

Підтримувати ідеальну чистоту вдома стає дедалі простіше завдяки сучасним технологіям. Сьогодні робот пилосос миючий – це не розкіш, а необхідність для тих, хто цінує свій час і комфорт. Цей компактний пристрій ефективно прибирає пил, сміття та навіть ...

Варто знати всім! Як зекономити на опаленні і уникнути холодних батарей

четвер, 20 листопад 2025, 12:15

Якщо ви вже ввімкнули центральне опалення та помітили, що радіатори все ще холодні, є одна річ, яку вам потрібно обов’язково робити раз на рік, передають Патріоти України. Якщо ви хочете використовувати менше енергії та, можливо, зменшити свої рахунки,...