Навіщо нагрівати нову сковорідку перед використанням - хитрощі, про які багато хто не знає

Для багатьох господинь придбання сковороди є відповідальним кроком, адже такий кухонний інвентар часто використовується і коштує недешево. Однак після покупки дуже важливо правильно підготувати сковороду до експлуатації - це допоможе продовжити термін служби виробу та позбавить деяких негативних моментів, передають Патріоти України.

Справа в тому, що на сковорідках присутній герметик і тимчасове технічне мастило. Звичайне миття не допоможе видалити цей шар, тому підготовка до першого використання потрібна більш ретельна. Розповімо про ці тонкощі разом з Ukr.Media.

Як підготувати сковороду до використання

Для початку промийте сковороду вручну. Для цього можна використовувати будь-який засіб для посуду та губки.

Вироби з чавуну наповніть гарною рослинною олією і просмажте на плиті протягом однієї хвилини – ці дії допоможуть прибрати всі шкідливі речовини на поверхні та створять антипригарний шар. Сковороду з антипригарним покриттям теж потрібно прожарити при температурі до 200°C, але без олії.

Після цього посуд потрібно охолодити. Увага: прискорювати процес холодною водою охолоджують. Холодною водою прискорювати процес не можна. Коли сковорода охолоне, помийте її м’якою губкою та мийним засобом для посуду в теплій воді.

Як позбутися комарів і мошок на все літо - "революційний" лайфхак

субота, 12 липень 2025, 19:05

Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.

Названо фрукт, який омолоджує судини та покращує зір - їжте його на сніданок

субота, 12 липень 2025, 18:35

Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...