Не робіть помилок! Чому домашня кава виходить несмачною

Кава - це напій, який цінний своїми корисними властивостями. Також він стимулює роботу мозку і, до того ж, приваблює смаком та ароматом. Але всі ці якості можливо відчути лише за умови, якщо ви правильно заварили каву. Через ряд поширених помилок бажаного результату досягти не вдається, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що найбільше впливає на смак та якість кави, приготованої в домашніх умовах. Зверніть увагу на наступні нюанси.

Ви неправильно зберігаєте каву

Дуже важливо, щоб кава не зберігалась під прямими сонячними променями, тому що це негативно впливає на смак майбутнього напою. Тому подбайте про те, щоб зерна були в герметичній ємності з непрозорого матеріалу.

Погане очищення кавоварки

Якщо ви готуєте напій у кавоварці, пам'ятайте про те, що такий девайс потрібно дуже добре чистити після кожного приготування. Якщо цього регулярно не робити – є ризик потрапляння бактерій у напій.

Не наливайте каву в холодний посуд

Перед тим, як наливати каву в чашку, потурбуйтесь про те, щоб ємність була прогрітою (можна просто трохи обдати окропом). Якщо чашка буде холодною, кава втратить яскравий аромат і креми, які утворюються зверху і роблять напій вираженим.

Не використовуйте окріп

Багато людей переконані, що каву потрібно заливати окропом. Але це велика помилка. Така вода нейтралізує аромат кави, а також приємну гірчинку. Після того, як рідина закипіла, дочекайтесь. щоб температура опустилась до 93 градусів.

Порушення пропорцій

Саме кількість меленої кави в чашці впливає на те, чи буде ваш напій дуже міцним або, навпаки, водяним. Щоб точно не прогадати з пропорціями, користуйтесь співвідношенням 2 столові ложки кави на кожні 180 мл води.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...