Не робіть помилок! Який одяг не можна одягати на співбесіду та яких кольорів краще уникати

Правильно підібраний образ на співбесіду іноді може бути не менш важливим, ніж професійні здобутки. Роботодавці формують перше враження та оцінюють серйозність намірів за одягом, тому взуття, аксесуари та костюм дуже важливі, передають Патріоти України.

Одна помилка в виборі кольору чи неохайному вигляді може коштувати надто дорого, щоб її припускатися. Редактори Dressarte Paris розповіли, як правильно зробити вибір одягу та аксесуарів.

Яке вбрання не варто одягати

Одяг повинен відповідати посаді та дрес-коду компанії. Перевагу здебільшого слід віддати класичним і стриманим кольорам, адже кричущі відтінки можуть відволікати увагу. Найкраще підійдуть чорний, бежевий, синій, сірий та коричневий. Одяг повинен бути елегантним та підкреслювати професіоналізм. Не дуже вдалим вибором будуть ультрамодні тренди або надто прості речі, які б видавали несерйозність.

Майки, шорти, в'єтнамки, топи з глибоким вирізом, одяг з образливими слоганами, брудні та непопрасовані речі можуть дуже зіпсувати враження інтервʼюерів від кандидатів на посаду. Слід також врахувати специфіку роботи фірми. Якщо співбесіда проходить в креативному агенстві, класичний одяг може видати погану фантазію, тому варто звернути увагу на акцентні деталі.

Які аксесуари доцільно залишити вдома

Віддати перевагу слід простим та елегантним аксесуарам. Великі та строкаті прикраси, капелюхи, сонцезахисні окуляри, надмірний макіяж та сильні парфуми можуть відволікати увагу.

Чоловікам слід обирати класичні однотонні краватки, які доповнюють їхній костюм. Жінкам рекомендується обирати невимушені та елегантні прикраси. Це можуть бути прості сережки, намисто або браслет. Одяг та аксесуари повинні гармоніювати один з одним.

Яке взуття не потрібно взувати на співбесіду

Відкритого взуття, шльопанців, кросівок, високих підборів та платформ потенційним працівникам радять уникати, адже вони надто прості або незручні для співбесіди. Класичні туфлі або лофери пасуватимуть на таку подію значно краще.

Слід переконатися, що взуття чисте, відполіроване і в хорошому стані. Зручність теж має значення, адже вам доведеться впевнено ходити протягом певного часу.

ТОП-7 причин, які призводять до неприємного запаху у холодильнику

четвер, 13 червень 2024, 16:52

Часом буває відчиниш холодильник, а звідти несеться досить неприємний запах. З’явитись він може навіть майже одразу після прибирання і почати негативно позначатись на продуктах всередині, передають Патріоти України. Чи можна щось із цим зробити? Експер...

ТОП-2 інгредієнти, які зроблять холодець смачним та ароматним

четвер, 13 червень 2024, 16:12

У холодець кладуть коренеплоди та спеції (лаврове листя, перець, часник). Проте треба знати міру. Надлишок ароматичних та смакових добавок може зіграти злий жарт. Вони переб’ють смак та аромат м’яса, а воно є головним інгредієнтом страви, передають Пат...