Не робіть помилок! Названо головні міфи про тренування, які заважають швидко худнути


Коли ви впроваджуєте новий план для схуднення, на цьому етапі можна легко потрапити під вплив багатьох загальноприйнятих, але не завжди корисних порад. Наприклад, нас часто переконують не їсти перед сном чи уникати вуглеводів, мовляв, це є запорукою збереження форми та здоров'я, передають Патріоти України.

Хоча деякі з цих рекомендацій мають цілком правдиве підґрунтя, однак багато з них можуть бути невірно інтерпретованими. В Eat This, Not That поділились деякими поширеними міфами, які допоможуть нам розібратися, що варто враховувати під час схуднення.

Міф: Перекус до та після тренування

Замість того, щоб слідувати загальноприйнятим правилам щодо харчування та фітнесу, зосередьтеся на своїх індивідуальних потребах і відчуттях. Деякі поширені міфи можуть бути неправильно зрозумілі, тому важливо звертатися до фахівців для отримання адекватних рекомендацій. Тож, прислухайтесь до свого тіла та їжте тоді, коли від вас це потребує ваш організм, передають Патріоти України.

Міф: Більше завжди краще

Не потрібно витрачати кілька годин на тренування, оскільки перетренованість може призвести до травм і дисбалансу в тілі. Зосередьтеся на збалансованій програмі, яка включає здорове харчування, кардіо та силові тренування. Це допоможе досягти ваших цілей, незалежно від мети тренування.

Міф: При присіданні коліна не мають виходити за пальці ніг

Спробуйте сісти, використовуючи лише стегна, без навантаження на коліна, або навпаки — лише коліна, щоб зрозуміти, як це впливає на ваші рухи. Якщо ваші щиколотки більш напружені, це може обмежити рухливість колін під час присідання. Пам'ятайте, що коліна, які виходять за пальці ніг, не завжди є проблемою.

Міф: Силові тренування збільшують тіло

Замість того щоб зосереджуватися лише на кардіо, включіть у тренування ваги. Це допоможе зберегти м'язовий тонус і силу, а також підтягне фігуру, роблячи вас стрункішими і сильнішими без надмірної маси. Пам’ятайте, що опірні тренування важливі для досягнення здорового вигляду.

Міф: Йога тільки для гнучких людей

Не бійтеся йоги, навіть якщо ваша гнучкість залишає бажати кращого. Цей вид тренування допоможе вам стати більш гнучким та боротися зі скутістю у тілі.

Міф: Біг має виснажувати

Якщо ви плануєте почати бігати, пам’ятайте, що основна частина тренувань повинна бути легкою, щоб ви могли спілкуватися під час бігу. Завершуйте пробіжку, поки не відчуєте надмірну втому, щоб підтримувати стабільність і частоту тренувань. Легкі та короткі пробіжки допоможуть вам краще відновлюватися.

Міф: Висушування зміцнює корпус

Уникайте міфів про вправи на зміцнення, таких як кранчі та скручування, оскільки вони опрацьовують окремі м’язи тулуба. Зосередьтеся на вправах, які підтримують нейтральне положення хребта, таких як планка чи бічна планка. А також, додайте силові вправи, як присідання, станова тяга, віджимання та підтягування.

Міф: Біль — ознака ефективного тренування

Біль у м’язах виникає не лише через молочну кислоту, а через мікророзриви в м’язовій тканині. Інтенсивні тренування можуть спричинити біль, який зазвичай триває 24-48 годин. Саме тому важливо враховувати відновлення після тренувань.

Міф: Більше поту — більше спалених калорій

Потіння пов'язане з підвищенням температури тіла, але ваше тіло не спалює безмежну кількість калорій для регуляції температури. Якщо ви перевтомитеся, вам доведеться зменшити інтенсивність, а тіло може адаптуватися, порушуючи процес спалювання калорій. Ідеальним джерелом енергії для спалювання є жир, але важко точно визначити, скільки жиру ви спалюєте без спеціального обладнання.

Міф: Жінки не повинні підіймати вагу

Для збільшення м’язів важливу роль відіграє тестостерон, рівень якого у чоловіків значно вищий, ніж у жінок. Жінкам, щоб досягти великих м’язів, потрібно більше важкої атлетики та певні гормональні зміни, які часто пов'язані з використанням стероїдів. Натомість прості силові тренування допомагають жінкам швидше схуднути та підтримувати втрату ваги, особливо в поєднанні з кардіо.

Чому коти люблять спати на клавіатурі: З'явилось пояснення поведінки пухнастиків

неділя, 13 жовтень 2024, 19:03

Кішки часто люблять спати на клавіатурі від комп'ютера. Існує безліч причин, через які тварини поводяться так дивно. Про це розповіла сертифікована консультантка з поведінки тварин, засновниця і почесна президентка Асоціації письменників про кішок Емі ...

Гель, порошок чи капсули? Ось що найкраще працює для прання

неділя, 13 жовтень 2024, 18:15

Вибір правильного прального порошку може здатися складним, особливо коли на ринку є різні форми миючих засобів: порошок, гель і капсули. Багато людей, відповідаючи на питання, що вибрати для прання, в першу чергу вибирають порошок, передають Патріоти У...