Не робіть так більше: 5 неефективних кулінарних "лайфхаків", якими користувалися в СРСР

У СРСР було все по-іншому: їжа, напої, їхня якість і навіть харчові звички людей, вихованих у СРСР. Варто зазначити, що навіть тоді, щоб зменшити час для готування, жінки придумували різні лайфхаки, які "дійшли" і до нашого часу. Патріоти України пропонують вашій увазі 5 найпопулярніших радянських лайфхаків, якими користувалися наші бабусі, а зараз – багато з нас.

1. Промивати м'ясо перед приготуванням

Ця дивна традиція – мити м'ясо під проточною холодною або теплою водою після того, як принесли його додому – з'явилася не сама по собі. Так робили наші бабусі, наївно вважаючи, що так м'ясо буде стерильним. Але вода тільки розносить мікроби на тарілки, розділові дошки і рушники поблизу. Для цього достатньо навіть водяних бризок.

Запам'ятайте, що лише термообробка допоможе убити мікробів на поверхні м'яса, ну або на крайній випадок – перед цим деякі кулінари радять – ошпарити м'ясо окропом.

2. Промивати макаронні вироби після варіння

Спагеті після приготування мити не потрібно

Це шкідливо робити для макаронів, по-перше – вони втратять смак, по-друге – соус не буде на них "триматися", так як вода змиває зі страви весь крохмаль.

3. Гасити соду оцтом

Соду краще оцтом не гасити

Краще звичайно так узагалі не робити, оцет – шкідливий продукт. Використовуйте розпушувач, який не потрібно поливати оцтом, або ж лимон, і навіть кислий кефір, так буде набагато корисніше.

4. Щоб не пригоріло молоко – обполосніть каструлю холодною водою

Пригоріло молоко

Це просто міф, у реальності цей лайфхак не працює. Краще звернути увагу на інше – яке покриття має каструля – вона повинна бути з товстим дном або мати тефлонове покриття, тоді й молоко точно не підгорить.

5. Промивати сухофрукти в друшляку

Сухофрукти промивати просто у воді не потрібно

Цей спосіб нібито допоможе позбавити сухофрукти від бруду і хімії, але це не так. Потрібно попередньо насипати їх у тарілку і залити окропом і почекати 40-60 хвилин. Воду час від часу замінюйте, щоб вимилися всі консерванти.

Джерело: Обозреватель

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...