Не робіть так більше: 5 неефективних кулінарних "лайфхаків", якими користувалися в СРСР

У СРСР було все по-іншому: їжа, напої, їхня якість і навіть харчові звички людей, вихованих у СРСР. Варто зазначити, що навіть тоді, щоб зменшити час для готування, жінки придумували різні лайфхаки, які "дійшли" і до нашого часу. Патріоти України пропонують вашій увазі 5 найпопулярніших радянських лайфхаків, якими користувалися наші бабусі, а зараз – багато з нас.

1. Промивати м'ясо перед приготуванням

Ця дивна традиція – мити м'ясо під проточною холодною або теплою водою після того, як принесли його додому – з'явилася не сама по собі. Так робили наші бабусі, наївно вважаючи, що так м'ясо буде стерильним. Але вода тільки розносить мікроби на тарілки, розділові дошки і рушники поблизу. Для цього достатньо навіть водяних бризок.

Запам'ятайте, що лише термообробка допоможе убити мікробів на поверхні м'яса, ну або на крайній випадок – перед цим деякі кулінари радять – ошпарити м'ясо окропом.

2. Промивати макаронні вироби після варіння

Спагеті після приготування мити не потрібно

Це шкідливо робити для макаронів, по-перше – вони втратять смак, по-друге – соус не буде на них "триматися", так як вода змиває зі страви весь крохмаль.

3. Гасити соду оцтом

Соду краще оцтом не гасити

Краще звичайно так узагалі не робити, оцет – шкідливий продукт. Використовуйте розпушувач, який не потрібно поливати оцтом, або ж лимон, і навіть кислий кефір, так буде набагато корисніше.

4. Щоб не пригоріло молоко – обполосніть каструлю холодною водою

Пригоріло молоко

Це просто міф, у реальності цей лайфхак не працює. Краще звернути увагу на інше – яке покриття має каструля – вона повинна бути з товстим дном або мати тефлонове покриття, тоді й молоко точно не підгорить.

5. Промивати сухофрукти в друшляку

Сухофрукти промивати просто у воді не потрібно

Цей спосіб нібито допоможе позбавити сухофрукти від бруду і хімії, але це не так. Потрібно попередньо насипати їх у тарілку і залити окропом і почекати 40-60 хвилин. Воду час від часу замінюйте, щоб вимилися всі консерванти.

Джерело: Обозреватель

Ви досі п'єте келих вина на вечерю? Ось до чого це веде - дослідження шокувало

п’ятниця, 8 серпень 2025, 11:07

За словами представників Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), дослідження остаточно довели: вживання алкоголю прямо пов'язане з розвитком щонайменше семи видів раку, серед яких рак грудей, печінки, кишечника, голови, шиї та ротової порожнини, пер...

Її не впізнати навіть друзі: Жінка схудла на 45 кг і шокувала всіх своїм перевтіленням (фото до і після)

п’ятниця, 8 серпень 2025, 10:12

35-річна британка Лора Тейлор з Південного Йоркширу втратила майже половину своєї ваги після багаторічної боротьби із залежністю від фастфуду та приниження з боку оточення. Сьогодні вона - нова жінка, і її трансформація шокує навіть друзів, передають П...