Існує стереотип, що смачну каву можна випити лише у кав’ярні, однак це не так. Щоб смачно готувати цей напій вдома, потрібно знати деякі деталі. Про них розповіли на ProstoWay, передають Патріоти України.
Дешева кава, яка вже продається меленою, в більшості випадків не виправдає себе. Кава може бути не дуже дорогою, але не полінуйтесь пошукати на упаковці дату обсмажування або хоча б упакування — якщо її запакували більше, ніж 5-6 місяців тому, від такої кави не варто очікувати чудового смаку. Особливо, якщо ви п’єте не так багато кави, краще не заощаджувати на продукті.
Вода складає понад 90% готового напою. Тож не дивно, що вона теж впливає на смак. Результат точно буде посереднім, якщо ви використаєте звичайну воду з-під крана. Краще надати перевагу очищеній або й бутильованій воді.
Спеції надають напою додаткового відтінку смаку. А ще вони точно забезпечать особливий аромат кави. Тому не варто боятись експериментувати та куштувати нові рецепти. До кави додають корицю кардамон, бодян, мелений імбир, куркуму, чорний перець, а також мускатний горіх.
Нове дослідження показало, що час прийому їжі може впливати на ризик серцево-судинних захворювань. Вчені з Саутгемптонського університету та Бригама (США) з’ясували, що прийом їжі вдень знижує негативні наслідки нічних перекусів та допомагає серцю прац...
Препарати для лікування ожиріння та діабету 2-го типу семаглутид і тірзепатид, які продаються під торговельними назвами Ozempic, Wegovy та Mounjaro, можуть вдвічі знизити ризик тяжкого перебігу захворювання або передчасної смерті пацієнтів із серцевими...