Не вмикати одночасно "важких" електроприладів і прати вночі: Як заощаджувати електрику

В "Укренерго" радять українцям перенести прання на ніч - аби уникнути перенавантаження енергомереж. Крім того, для цього слід не вмикати одночасно кілька енергоємних електроприладів, передають Патріоти України.

"Вимкніть за можливості теплу підлогу та бойлери. Переконайтеся, що вдома не горить зайве освітлення, а телефони та павербанки заряджені", – йдеться у повідомленні компанії.

Там наголосили: важливо, щоб економно споживала електроенергію вся Україна. "Так ви допомагаєте нашим фахівцям тримати енергосистему у балансі та не перевантажувати мережу в окремих регіонах", – пояснили в "Укренерго".

Раніше ж там розповіли, чому просять українців максимально обмежувати енергоспоживання в піковий час навантаження – з 17:00 до 23:00. Річ в експлуатованих та обслуговуваних нею магістральних електромереж, якими на довгі відстані передається струм великої напруги.

У деяких місцях вони мають "розв'язки" – підстанції, де стоять великі трансформатори, що знижують напругу, аби далі струм йшов до споживачів вже "дорогами обласного та місцевого значення" з меншою пропускною спроможністю. Це лінії нижчого класу напруги, якими керують оператори розподільних мереж (обленерго).

"Терористи намагаються розбити наші підстанції – бо так хочуть позбавити світла одразу більше людей. Якщо пошкоджена або зруйнована підстанція, енергетики "Укренерго" одразу намагаються заживити споживачів іншими дорогами. Часто це лінії класу "польові стежки". Це енергоживлення не таке надійне, як доставлене "автобанами", і тому головна причина, чому ми просимо вас про економію. Особливо у вечірні години", – пояснили в "Укренерго".

От у чому секрет! Як прати чорні речі, щоб вони не втрачали свій колір

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:09

Речі чорного кольору виглядають ефектно, але при умові його ідеального вигляду. Якщо речі чи одяг виглядають запраними та з сіруватим відтінком, казати про ефектність немає жодного сенсу. . Буквально декілька циклів прання можуть позбавити колір насиче...

Господиням на замітку! Чим можна замінити яйця у тісті для випічки

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:09

Яйця зараз за ціною стали золотими, тому для господинь актуальне питання: чим їх замінити у випічці? Пропонуємо декілька перевірених варіантів, що допоможуть вам економити на яйцях у наш час. Для приготування солодкої випічки замість яєць можна додати ...