Один секрет для вау-результату! Як замісити пухке та м’яке тісто для біляшів

Коли говорять про біляші, то найперше згадується про дієтологів, передають Патріоти України.

Вони кажуть, що то не можна їсти. В них багато олії, вони шкідливі та калорійні. Прихильники здорового харчування можуть про то казати, що хочуть, а біляші як всі як любили, так і будуть їх любити. Ділимось з вами рецептом тіста, яке буде м’яке та гарантовано пухке. Всього один маленький секрет.

Інгредієнти

Для приготування потрібні наступні продукти:

  • пресовані дріжджі — 25 г;
  • борошно — 500 г;
  • сіль — 1 ч.л.;
  • цукор — 1 ст.л.;
  • вода — 300 мл;
  • олія — 4 ст.л.

Як приготувати

Замішуємо дріжджове тісто. Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Зверніть увагу, що на сухих дріжджах опару не роблять. Змішують все і чекають, коли тісто підросте. На пресованих дріжджах перемішують дріжджі, цукор, теплу воду і чекають розчинення компонентів, а потім всипають 5 ст.л. борошна.

Сіль. Про неї окрема історія. Вона не дає піднятись пишному тісту. Так відбувається, бо сіль гальмує процес бродіння. Опара погана підіймається. Сіль рекомендується додавати пізніше разом з борошном.

Опара має постояти в теплому місці протягом 20 хвилин. Вона підросте, покриється бульбашками. Після цього можна додавати олію та просіяне борошно, сіль. Далі треба все замішати. Спочатку це роблять ложкою, а потім руками. В процесі вимішування тісто має перестати липнути до рук. Але довго це не роблять.

З готового тіста формують шар, кладуть в ємність та накривають харчовою плівкою. Лишають постояти протягом години у теплі.

Запам’ятайте, біляші люблять велику кількість олії. Якщо їх не поливати нею в процесі смаження, вони вийдуть сухими. Готуйте біляші правильно, тоді все буде виходити смачно.

Чому млинці виходять сухими: ТОП-8 причин, про які варто знати

неділя, 28 липень 2024, 12:12

Ніжні мереживні млинці - дійсно потребує майстерності кулінара. Але не рідко трапляються ситуації, коли начебто правильно замішане тісто для млинців - це ще не запорука успіху. Іноді млинці навіть у досвідчених господинь виходять ламкими, сухими, з під...

Один секрет для вау-результату! Як замісити пухке та м’яке тісто для біляшів

неділя, 28 липень 2024, 11:12

Коли говорять про біляші, то найперше згадується про дієтологів, передають Патріоти України. Вони кажуть, що то не можна їсти. В них багато олії, вони шкідливі та калорійні. Прихильники здорового харчування можуть про то казати, що хочуть, а біляші як...