Огірки витримають будь-яку спеку! Просто додайте у воду один компонент, щоб пришвидшити зростання плодів

Огірки - популярний овоч серед українців, який містить чимало мікроелементів та вітамінів. Звичайно кожен городник намагається виростити плоди самостійно. Але є один важливий нюанс, передають Патріоти України.

Огірки дуже потерпають від спеки і в період високої літньої температури можуть просто залишити вас без плодів. Вони починають страждати, коли в денну пору дня температура повітря сягає +32 градусів і вище.

Експерти радять найбільше уваги звертати на правильне поливання та його частоту. Слід зауважити, що в період літньої спеки огірки потребують регулярного поливання і великої кількості рідини. Втім, воду потрібно лити лише під корінь, щоб не попасти на листки. Під спекотним сонцем ніжна зелень просто "згорить".

Внесення добрива — ще одна важлива процедура в літню спеку. За словами фахівців, в середині літа огіркам потрібне калійне підживлення. Саме калій допоможе рослині краще адаптуватися до теплового стресу. Щоб приготувати ефективне добриво, потрібно розвести у 10 літрах води 1 столову ложку калію сульфату і ретельно розмішати. Після цього отриманою сумішшю полити огірки під корінь.

Підживлення з борною кислотою також стане непоганим варіантом для огірків в літню спеку. Завдяки їй можна позбутися пустоцвітів, а сама рослина пристосується до високих температур. Додатково борна кислота допомагає огіркам боротися з гниллю.

Для приготування підживлення підійде навіть аптечна борна кислота. Найкраще використовувати одноразовий посуд, який після цього потрібно викинути. У 50 мл гарячої води розведіть половину чайної ложки борної кислоти, перемішайте до однорідності. Потім розчин перелийте у відро з чистою водою, перемішайте і поливайте під корінь. За період зростання борною кислотою огірки підживлюють тричі.

А ви це знали? Чи шкідливо приймати душ щодня

середа, 2 квітень 2025, 18:56

Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...

Це може шокувати! Які продукти збільшують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера

середа, 2 квітень 2025, 18:26

Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...